«Ο ΑΡΗΣ είναι σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας»

από AllAboutARIS

«Τεραστια τιμή να αγωνίζεσαι με την φανέλα του ΑΡΗ»

Στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero 107,4 fm φιλοξενήθηκε ο πρώην παίκτης του ΑΡΗ, Γιάννης Γκέσιος και αναφέρθηκε στο πέρασμα του από την ομάδα, τα συναισθήματα αλλά και για το πρόσφατο φιλικό εναντίον του ΑΡΗ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την επιστροφή του στον «Κλεάνθης Βικελίδης» στο φιλικό με τον Αγροτικό Αστέρα:

«Ήταν ωραίο συναίσθημα να επιστρέφεις στο Χαριλάου και να αγωνίζεσαι με του ΑΡΗ. Αγωνίστηκα σε δύσκολη στιγμή στον ΑΡΗ αλλά είναι μεγάλη τιμή για εμένα που αγωνίστηκα στον ΑΡΗ που σίγουρα είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Πάντως είναι χαρά να αγωνίζεσαι στον ΑΡΗ όποια περίοδος και αν είναι αυτή».

Για το φιλικό του Σαββάτου:

«Ήταν ένα περίεργο φιλικό, είχε 4 γκολ πολλές φάσεις, αλλά πιστεύω ότι δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του πρωταθλήματος αυτό το φιλικό. Το πρωτάθλημα θα είναι τελείως διαφορετικό, ειδικότερα στην Football League που είναι πιο κλειστές οι άμυνες και όλοι κοιτάνε την άμυνα. Βέβαια και ο ΑΡΗΣ και ο Αγροτικός Αστέρας είναι από τις ομάδες που θέλουν να δημιουργούν φάσεις κα είναι ανοιχτές. Σίγουρα ο ΑΡΗΣ είναι το νούμερο 1 φαβορί για την άνοδο και πιστεύω εύκολα ή δύσκολα δεν θα έχει πρόβλημα. Αλλά και εμείς έχουμε δείξει ότι είμαστε μια καλή και ποιοτική ομάδα».

Για το πώς φαίνεται στους ποδοσφαιριστές τα κεκλεισμένων θυρών παιχνίδια:

«Στην Football League τα πιο πολλά γήπεδα δεν έχουν κόσμο. Αλλά όταν αγωνίζεσαι σε ένα γήπεδο όπως είναι το Χαριλάου και είναι άδειο είναι σίγουρα περίεργο. Είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι σε ένα άδειο Χαριλάου γιατί όλοι το έχουμε συνηθίσει γεμάτο».

Για το τι πρέπει να περιμένει ο ΑΡΗΣ από τις άλλες ομάδες:

«Όλες οι ομάδες θα έχουν έξτρα κίνητρο όταν αγωνίζονται εναντίον του ΑΡΗ. Οι παίκτες του ΑΡΗ θα χρειαστεί να προσπαθήσουν παραπάνω ενάντια στις ομάδες αυτές αλλά πιστεύω με το υλικό που έχει ο ΑΡΗΣ δεν είναι ομάδα Football League είναι ομάδα Supeleague και θα πάρει εύκολα ή δύσκολα την άνοδο. Η φανέλα του ΑΡΗ είναι τεράστια αλλά μόνο με την φανέλα δεν παίρνεις την άνοδο».

« Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στον ΑΡΗ το καλοκαίρι, έχει πάρει πολύ καλούς παίκτες και αν δέσουν αυτοί οι παίκτες ως ένα σύνολο δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ο ΑΡΗΣ γιατί είναι καλοί ποδοσφαιριστές και κυρίως ποδοσφαιριστές Superleague. Σίγουρα η φανέλα του ΑΡΗ είναι τεράστια αλλά η φανέλα δεν παίζει μόνη της ποδόσφαιρο σίγουρα και οι παίκτες του θα πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω αλλά πιστεύω με το υλικό που έχει ο ΑΡΗΣ θα έχει μια πολύ καλή ομάδα»,

Για τις σκέψεις των αντιπάλων όταν βλέπουν τις μεταγραφές του ΑΡΗ:

«Όταν βλέπεις τέτοιες μεταγραφές στην Football League το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι ότι δυναμώνει πολύ ο ΑΡΗΣ . Σκέφτεσαι επίσης ότι αυτές οι μεταγραφές έγιναν και για το μέλλον όπως για παράδειγμα ο Τζεμπούρ που ήρθε και για του χρόνου όχι μόνο για φέτος».

Για την ομάδα του Αγροτικού Αστέρα:

«Όλοι είμαστε καινούργιοι στην ομάδα αλλά γνωριζόμαστε από θητείες μας σε άλλες ομάδες. Αυτό είναι καλό για να έχει η ομάδα συνοχή. Μέχρι τώρα έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά στην προετοιμασία, έχουμε δείξει καλή ομάδα στα φιλικά που αν και νέα ομάδα είμαστε μια καλή ομάδα. Δεν πετάμε στα σύννεφα όμως, ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο αλλά μέχρι τώρα έχουμε δείξει ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Για το αν έχει εικόνα από τις άλλες ομάδες της κατηγορίας:

«Εικόνα από τις άλλες ομάδες για φέτος δεν έχω ακόμα 100% γιατί οι περισσότερες ομάδες προχώρησαν σε αρκετές μεταγραφές. Εκτός από τον ΑΡΗ που είναι το ακλόνητο φαβορί υπάρχουν άλλες 3 ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο ο Απόλλων, ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα».

Για τα μυστικά της επιτυχίας σε αυτήν την κατηγορία:

«Εκτός από τον ΑΡΗ που έχει ξεφύγει και είναι σε άλλο επίπεδο , στην κατηγορία αυτή πρέπει να παίρνεις τα παιχνίδια μέσα στην έδρα σου και από εκεί και πέρα να κοιτάς να παίρνεις και κάποιο τρίποντο εκτός έδρας. Εκτός έδρας όλες οι ομάδες είναι σφιχτές και για αυτό όλα τα παιχνίδια πάνε σε χαμηλό σκορ και είναι πολύ δύσκολο να σκοράρεις. Αν δεν χάνεις βαθμούς στην έδρα σου τότε θα είσαι ψηλά στο πρωτάθλημα».

 Για το αν υπάρχει κανένας στον ΑΡΗ κατά το πέρασμα του από την ομάδα:

«Μόνο ο Σωκράτης ο Διούδης είναι στον ΑΡΗ τώρα κατά το πέρασμα μου από την ομάδα. Δεν υπάρχει υπομονή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και στο τομέα των παικτών και στον τομέα των ποδοσφαιριστών και έτσι δύσκολα φτιάχνονται ομάδες».

Για το πώς βλέπει το φετινό πρωτάθλημα:

«Σίγουρα θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Πέρσι 2 ομάδες τα παράτησαν στην μέση του πρωταθλήματος. Πολλοί ποδοσφαιριστές ήταν απλήρωτοι, υπήρχαν γενικά πολλά προβλήματα στο περσινό πρωτάθλημα. Υπάρχουν 4-5 ομάδες που έχουν πολύ ψηλό επίπεδο και αυτό είναι καλό».

Για την επικείμενη αναβολή του πρωταθλήματος:

«Έχουν περάσει 4 μήνες χωρίς επίσημα παιχνίδια και αυτό δεν είναι ότι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή, καθώς αυτό σε εμποδίζει από το να βρεις ρυθμό».

Προτεινόμενα Άρθρα