«Ιδέα που αγκαλιάστηκε από όλους»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο προπονητής ακαδημιών πόλο του ΑΡΗ, μιλάει για αυτή την πολύ όμορφη πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια

Στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air» φιλοξενήθηκε ο Κάρολος Μονόρι, μιλώντας για τον 2ο διάπλου κολύμβηση, «Θυμάμαι το Σάμινα».

Ο προπονητής των ακαδημιών πόλο του ΑΡΗ, εμπνευστής του διάπλου αυτού, αναφέρθηκε σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία προς τιμήν των θυμάτων του Σάμινα και τι θα περιμένει τον κόσμο που θα βρεθεί στην Πάρο στις 25 Σεπτεμβρίου. 

Για τον διάπλου: «Πριν δύο χρόνια ήμουν στην Πάρο για επαγγελματικούς λόγους. Ανέλαβα προπονητής κολύμβησης ανοικτής θάλασσας σε έναν σύλλογο. Μόλις πληροφορήθηκα ότι γίνεται επιμνημόσυνη δέηση, σκέφτηκα ότι σαν κολυμβητές γενικότερα, είναι ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τα θύματα και όσους συνέβαλαν για να σώσουν τον κόσμο, ήταν να κολυμπήσουμε προς τιμήν τους. Η ιδέα αυτή αγκαλιάστηκε από όλους. Ετσι προχώρησα, έψαξα και βρήκα συνεργάτες. Αυτό που καταφέραμε φέτος και είναι σημαντικό, είναι η παρουσία του Σπύρου Γιαννώτη μαζί με τον προπονητή του

Για την απόσταση που θα διανύουν οι κολυμβητές: «Παρά τα 2 χιλιόμετρα, πρέπει να υπάρχει μία σχετική εμπειρία. Μιλάμε για αγώνα σε ανοικτή θάλασσα. Δεν είναι και το πιο εύκολο, Μιλάμε για μία τρομερή εμπειρία. Βρίσκεσαι μόνος σου , με τον εαυτό σου. Εχω κολυμπήσει 26 χιλιόμετρα στον Τορωναίο. Δεν είναι εύκολο, αλλά σίγουρα είναι συγκλονιστικό».

Για τις παράπλευρες δραστηριότητες στο πλαίσιο του διάπλου: «Φέτος διευρύναμε λίγο τις δραστηριότητες. Την προηγούμενη του διάπλου, θα γίνουν κάποια σεμινάρια πρώτων βοηθειών από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ομιλίες από τον Νίκο Γιέμελο, τον Σπύρο Γιαννιώτη αλλά και από κάποιους που ήταν στο ναυάγιο του Σάμινα. Πέρυσι μάλιστα ένας εξ αυτών ήρθε και κολύμπησε».

Για την παρουσία του στο τμήμα πόλο και συγκεκριμένα στις ακαδημίες της ομάδας: «Εδώ και δύο χρόνια ξεκίνησε μία προσπάθεια αναδόμησης του τμήματος πόλο. Κάποιοι παλαίμαχοι παίκτες μαζί με τον Πασχάλη Καραγιάννη ανέλαβαν δράση. Χωρίς αυτούς, δεν θα κάναμε τα βήματα που έγιναν. Η προσπάθεια που γίνεται πάει πολύ καλά. Φέτος έχουμε τα διπλά παιδιά από πέρυσι. Ολοι είναι κοντά στο τμήμα. Η ανδρική ομάδα πήρε την άνοδο, όποτε οι στόχοι που βάλαμε υλοποιήθηκαν».

Προτεινόμενα Άρθρα