«Μεγάλη παρακαταθήκη ο γηγενής κορμός»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τι κράτησε ο 44χρονος τεχνικός από την αναμέτρηση με τους Ρώσους

Αισιόδοξος για τον νέο ΑΡΗ εμφανίστηκε ο Δημήτρης Γαλάνης, με συνέντευξη που παραχώρησε στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air».

Ο 44χρονος τεχνικός στάθηκε μεταξύ άλλων στον ελληνικό κορμό που έχει η ομάδα, συνιστώντας στον κόσμο να είναι υπομονετικός φέτος.

Για τον χθεσινό αγώνα: «Ηταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας, ανάμεσα σε μία πρωταθλήτρια Ευρώπης και έναν νέο ΑΡΗ. Μία ωραία γιορτή. Το γήπεδο ήταν γεμάτο. Το παιχνίδι ήταν υψηλού επιπέδου, σε μία ωραία γιορτινή ατμόσφαιρα. Είναι χαρά για την πόλη μας να φιλοξενεί τέτοια παιχνίδια».

Για το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ κόσμου και διοίκησης: «Οταν υπάρχει σταθερότητα και χτίζεις κάτι με σταθερά βήματα, τα βήματα είναι προς τα εμπρός».

Για την εικόνα του ΑΡΗ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ: «Ο κόσμος δεν πρέπει να είναι ανυπόμονος. Ομάδα που τώρα βρίσκεται σε κορύφωση, δεν είναι καλό για τον προγραμματισμό της. Ηταν πάντως ένα σημαντικό δείγμα για τον ΑΡΗ, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Η ομάδα είναι πολύ γυμνασμένη, ακόμα και οι Ελληνες. Οι ξένοι είναι παίκτες αξίας και γενικά μπαίνουν στο κλίμα. Παίζουν άμυνα και πασάρουν την μπάλα. Η ομάδα βέβαια δεν έχει ανεπτυγμένη όλη την τακτική της και δεν θα ήταν λογικό σε αυτό το χρονικό διάστημα».

Για την σύγκριση μεταξύ του περσινού ΑΡΗ με τον φετινό: «Ο ΑΡΗΣ είναι μία διαφορετική ομάδα. Υπάρχει μεγάλη δύναμη κάτω από το καλάθι. Ο Καβαδδάς και ο Τσαϊρέλης είναι σε εξαιρετική κατάσταση και πολύ βελτιωμένοι. Παίκτες τέτοιου διαμτρήματος, ανεβάζουν την ομάδα σε άλλο επίπεδο. Οταν έχεις καλό γηγενή κορμό, αυτό είναι μεγάλη παρακαταθήκη. Επίσης χθες ο ΑΡΗΣ έπαιξε με τακτική, χτύπησε την ΤΣΣΚΑ εκεί που υστερεί, δηλαδή μέσα στο καλάθι. Ο κόουτς ήθελε να ρίξει τον ρυθμό και τα κατάφερε αρκετά καλά».

Για την απόκτηση του Σανικίτζε: «Ο κόουτς ξέρει ότι στο μοντέρνο μπάσκετ η θέση “4″ είναι κομβική. Το… πάντρεμα του Σανικίτζε με τον Τσαϊρέλη, είναι ευλογία για μία ομάδα. Ο Σανικίντζε μπορεί να σουτάρει και έχει εμπειρία, ενώ ο Μιχάλης είναι πολύ καλός στο low post παιχνίδι. Ο Σανικίτζε δεν χρειάζεται συστάσεις και είναι μία πολύ καλή μεταγραφή για τον ΑΡΗ».

Για τους… μικρούς της ομάδας, όπως ο Φλιώνης και ο Χρηστίδης: «Κάποια στιγμή ο ΑΡΗΣ πρέπει να επενδύσει και σε αυτά τα παιδιά. Μπορούν να παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας».

Για τα σημεία του παιχνιδιού στα οποία ο ΑΡΗΣ ίσως να υστερήσει φέτος: «Η ικανότητα του ΜακΝίλ και τους Γουότερς στο πικ εν ρολ, είναι κάτι που τον βοήθησε σημαντικά πέρυσι και ίσως εκεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα φέτος. Αλλά θα περιμένουμε να το δούμε αυτό».

Για τα σημεία του παιχνιδιού στα οποία ο ΑΡΗΣ ίσως να υστερήσει φέτος: «Η ικανότητα του ΜακΝίλ και τους Γουότερς στο πικ εν ρολ, είναι κάτι που τον βοήθησε σημαντικά πέρυσι και ίσως εκεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα φέτος. Αλλά θα περιμένουμε να το δούμε αυτό. Θα χρειαστεί πάντως μεγάλο κόπο για να κερδίσει κάποιος εδώ. Με τόσο βαθύ ρόστερ και τόσο καλή ομάδα, θα είναι δύσκολο για όλους. Ακόμα και για ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός. Ο ΑΡΗΣ είναι δυνατός, έχει όλα τα συστατικά μαι οι φίλαθλοι του ΑΡΗ πρέπει να είναι αισιόδοξοι».

Για τις αλλαγές της λίγκας όσον αφορά τα πλέι οφ και την μείωση των ομάδων σε έξι: «Υπάρχει αρκετή παραφιλολογία. Οταν πλησιάζουν τα πλέι οφ, είναι και εκείνα της Ευρωλίγκα. Ετσι οι ομάδες αναγκάζονται να βρίσκονται σε απραξία. Αυτό που θα ήθελα, είναι μία λίγκα με πλέι οφ και πλέι άουτ. Με All Star παιχνίδι, κίνητρα για τους νεαρούς παίκτες και καλύτερο προώθηση του πρωταθλήματος ή ακόμα και δεύτερες ομάδες όπως στην Ισπανία».

Προτεινόμενα Άρθρα