Οδηγός και φέτος η άμυνα

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ θα στηρίξει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι του στην άμυνα.

Από την στιγμή που ο Δημήτρης Πρίφτης παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, η αγωνιστική φιλοσοφία παραμένει η ίδια. Την περασμένη σεζόν, οι «κίτρινοι» στηρίχτηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην άμυνά τους, καταφέρνοντας να διαγράψουν πολύ καλή πορεία.

Γύρω από την άμυνα, αναμένεται να «οικοδομηθεί» και η φετινή ομάδα. Όσο επιθετικό ταλέντο κι αν διαθέτουν οι παίκτες του φετινού ρόστερ, ο κόουτς Πρίφτης θέλει απ’ όλους να δείχνουν μεγάλη συνέπεια στην άμυνα. Από τα μέχρι τώρα δείγματα, οι παίκτες φαίνεται πως κατανοούν τι αντίκτυπο έχει η καλή άμυνα στην συνολική απόδοση της ομάδας, γι’ αυτό και βγάζουν μεγάλη ενέργεια όταν αμύνονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το χθεσινό φιλικό με την ΤΣΣΚΑ, εκεί όπου οι «κίτρινοι» κράτησαν στους 77 πόντους την ρώσικη ομάδα (μία ομάδα που σκόραρε την σεζόν που μας πέρασε 90,96 πόντους στην Ευρωλίγκα). Στο πρώτο και το τέταρτο δεκάλεπτο μάλιστα, η άμυνα του Αυτοκράτορα ήταν αρκετά αποτελεσματική, καθώς δεν επέτρεψε στους Μοσχοβίτες να υπερβούν τους 20 πόντους (14 έβαλαν στο πρώτο και 19 στο τέταρτο.).

Προτεινόμενα Άρθρα