«Να περάσουμε στα παιδιά τι σημαίνει ΑΡΗΣ»

από AllAboutARIS

«Ακόμη και έτσι όπως είναι τώρα το ρόστερ ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε εύκολα να σταθεί στην Superleague»

Στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero 107,4 fm φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομών, Κώστας Κωνσταντινίδης όπου και μίλησε για τη νέα προσπάθεια των τμημάτων αυτών αλλά και για την πρώτη ομάδα του ΑΡΗ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την προσπάθεια των μικρότερων τμημάτων του ΑΡΗ:

Ξεκινήσαμε πολύ καλά και δυναμικά και θέλουμε να βάλουμε από την αρχή κάποιες βάσεις πάντα σε συνεργασία με την πρώτη ομάδα. Ξεκινάμε τώρα όλοι μαζί για να πετύχουμε στόχους και να ανεβάσουμε επίπεδο την ομάδα.

Για τον χώρο προπόνησης των ομάδων:

Ευτυχώς τώρα είμαστε αρκετά καλά, καθώς γυμναζόμαστε στο γήπεδο του Φοίνικα Καλαμαριάς. Είναι από τα καλύτερα και τα πιο προσβάσιμα γήπεδα αυτή τη στιγμή στην Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, αργότερα ξέρουμε ότι χαλάει το χόρτο και επιβαρύνεται ο αγωνιστικός χώρος.

Για τα ρόστερ των ομάδων:                      

Τώρα ξεκινήσαμε και την άλλη εβδομάδα ετοιμαζόμαστε με τους 2 προπονητές να κάνουμε κάποιες δοκιμές και ίσως κάποιοι παίκτες που ήδη υπάρχουν να χρειαστεί να φύγουν δανεικοί. Πρέπει να γνωρίσει πρώτα ο Πασχάλης ο Μελισσάς τα παιδιά καθώς είναι νέος στον ρόλο αυτό και να κρίνει για την συνέχεια.

Για το νέο ρόλο του Μελισσά:

Ο Πασχάλης το είχε σκοπό, αφού έχει και δίπλωμα προπονητή και έτσι ξεκίνησε να ασχολείται με τμήματα υποδομών.

Για τη νέα προσπάθεια στα τμήματα υποδομών:

Όπως χτίζεται η πρώτη ομάδα έτσι χτίζονται και οι μικρές ομάδες. Θέλει πολύ τρέξιμο, πολύ υπομονή γιατί αν μη τι άλλο ασχολείσαι με παιδιά και τα παιδιά είναι πάντα παιδιά. Θα πρέπει να του δώσουμε να καταλάβουν που αγωνίζονται, ποιο είναι το μέγεθος του ΑΡΗ, σε τι επίπεδο θα αγωνίζονται και να περάσεις στα παιδιά αυτά το τι σημαίνει ΑΡΗΣ.

Για τη σχέση εμπιστοσύνης και με τους γονείς που πρέπει να υπάρχει σε αυτά τα τμήματα:

Τα δικά τους παιδιά είναι και δικά μας παιδιά. Από τη στιγμή που εντάσσονται στα τμήματα μας είναι δικά μας παιδιά και μας τα εμπιστεύονται και οι γονείς τους.

Για την ενιαία φιλοσοφία που θα υπάρξει με την πρώτη ομάδα:

Ο Πασχάλης είναι πολύ κοντά στην πρώτη ομάδα και είναι πολύ πιο εύκολη η επικοινωνία με την πρώτη ομάδα και έτσι θα συνεχιστεί η συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές. Το τιμ δεν έχει αλλάξει καθόλου και αφού ο Πασχάλης υπήρξε ποδοσφαιριστής στην ομάδα μας, θα συνεχίσει η συνεργασίας του με το τιμ από άλλη θέση.

Για το πότε ξεκινάν τα πρωταθλήματα:

Σε 1 μήνα ξεκινάει το μικρότερο τμήμα στην ΕΠΣΜ ενώ το μεγαλύτερο τμήμα στις αρχές Νοεμβρίου. Οι όμιλοι στο μεγαλύτερο τμήμα έχουν χωριστεί σε 2 γκρουπ λόγω των μεγάλων αποστάσεων και του μεγάλου κοστολογίου. Τα μακρινά παιχνίδια που έχουμε εμείς είναι στην Λαμία, τα Τρίκαλα, την Μυτιλήνη, την Κομοτηνή.

Για την εντύπωση του ΑΡΗ από τα φιλικά παιχνίδια:

Πραγματικά έχω μείνει ικανοποιημένος. Είδαμε μια ομάδα με μεγαλύτερη διάρκεια, να βάζει γκολ, να κάνει ευκαιρίες και να παίζει στα ίσα τον Παναθηναϊκό.

Για το θέμα ενίσχυσης:

Από την στιγμή που ο προπονητής λέει ότι χρειάζεται ενίσχυση, η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Από εκεί και πέρα όλα θα εξαρτηθούν από εμάς όπως και πέρσι. Όλα δηλαδή είναι θέμα γρήγορης προσαρμογής. Πέρσι δεν δώσαμε δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητήσει την πρώτη θέση.

Για το πρωτάθλημα της Football League:

Σίγουρα το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό αλλά και η δική μας ομάδα είναι πιο ανταγωνιστική. Η ομάδα αυτή του ΑΡΗ θα μπορούσε εύκολα να σταθεί και στην Superleague, όπως είναι και τώρα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές της έχουν αγωνιστεί εκεί, αν προσαρμοστούν γρήγορα στις ιδιαιτερότητες αυτού του πρωταθλήματος, θα δώσουν αυτοί μετά τον ρυθμό του πρωταθλήματος.

Για το τι γίνεται στον ΑΣ που είναι μέλος:

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, μπήκαν κάποια πράγματα στην σειρά και όταν βγει ο πρόεδρος να ανακοινώσει αυτά που έχουν γίνει, θα δει ο κόσμος ότι έχουν μπει οι βάσεις για να λειτουργούν τα τμήματα ομαλά.

Όταν η πρώτη ομάδα πάει καλά, τότε και όλα τα υπόλοιπα τμήματα πάνε καλά και τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι όλα θα πάνε καλά.

Προτεινόμενα Άρθρα