«Μας έκαναν καλό αυτά τα φιλικά»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τι είπε ο 22χρονος τερματοφύλακας για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, την προετοιμασία της ομάδας και τους… αυτονόητους στόχους της

Θετικά λειτούργησαν για τον ΑΡΗ τα… σουπερλιγκάτα φιλικά που έδωσε το τελευταίο διάστημα, όπως τόνισε ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος στην εκπομπή «AllAboutARIS Οn Air».

Μιλώντας στον «αέρα» του «Libero 107,4», ο 22χρονος τερματοφύλακας αναφέρθηκε στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου ΄πως γενικότερα στην μέχρι τώρα προετοιμασία του ΑΡΗ, τονίζοντας την ανάγκη η ομάδα να είναι έτοιμη στην πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος. 

Για το αν περίμενε να αντιμετωπίσει τόσο σύντομα την πρώην του ομάδα, τον Παναθηναϊκό: «Δεν το είχα στο μυαλό μου. Είναι ωραίο πάντως να συναντάς παλιούς συμπαίκτες και φίλους…»

Για τα φιλικά του ΑΡΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντιπάλους από την Σούπερ Λιγκ: «Η ομάδα μπήκε γρήγορα στα βαθιά. Παίζοντας με ομάδες Σούπερ Λιγκ. Εκανε καλό σε όλα τα παιδιά, όπως και σε μένα. Τέτοια φιλικά σε βοηθούν να είσαι έτοιμος και να πατάς καλύτερα στα πόδια του, αγωνιστικά και ψυχολογικά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις 25 Σεπτεμβρίου. Δεν είμαστε έτοιμοι, υπάρχει κούραση και ειδικά απέναντι σε ομάδες Σούπερ Λιγκ, δεν μπορείς να είσαι 100% έτοιμος».

Για την κούραση της ομάδας, η οποία φάνηκε ειδικά απέναντι στην Ξάνθη: «Είναι φυσιολογικό να υπάρχει κούραση. Οχι μόνο στα πόδια αλλά και στο μυαλό, με τρία 90λεπτα σε διάστημα επτά ημερών. Είναι αδύνατο να είσαι φρέσκος. Σε όλα τα παιχνίδια μπήκαμε λίγο μουδιασμένοι. Με τον Παναθηναϊκό όμως, από το πρώτο λεπτό ήμασταν πιο σταθεροί, με πρέσινγκ και καλή κυκλοφορία της μπάλας».

Για τον ερχομό του στον ΑΡΗ: «Οταν είσαι σε μία ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ, προετοιμάζεις λίγο το μυαλό σου πριν έρθεις, ώστε να μην μοιάζεις… χαμένος όταν μπεις στο γήπεδο. Υπάρχει καλή συνεργασία στην ομάδα και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Παρόλο που υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες».

Για το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ έμεινε πίσω στο σκορ σε όλα τα φιλικά που έδωσε στην έδρα του, αλλά κατάφερε να αντιδράσει: «Με αυτή τη νοοτροπία πρέπει να ξεκινάμε πάντα. Είμαστε στον ΑΡΗ. Ολοι γνωρίζουμε που αγωνιζόμαστε. Η ιστορία της ομάδας είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις και για αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην σέντρα του πρωταθλήματος».

Για το πως ζει τον ΑΡΗ σε αυτό το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στην ομάδα: «Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα περίμενα. Ενας μεγάλος σύλλογος με πολλές απαιτήσεις. Μου αρέσει αυτό, όπως και ο ανταγωνισμός..  Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, ο ένας θα βελτιώνει τον άλλον, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για την… μονομαχία του με τον Σωκράτη Διούδη: «Είμαστε φίλοι, συναγωνιστές και ανταγωνιστές, ώστε να ξεπερνάει ο ένας τον άλλον και να γινόμαστε καλύτεροι. Μόνο έτσι βελτιώνεσαι. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ανταγωνισμός και συναγωνισμός. Το ζητούμενο όμως είναι να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε και ο ΑΡΗΣ να επιστρέψει στην Σούπερ Λιγκ».

Για το αν έχει κάποια προτίμηση όσον αφορά το πρόγραμμα της Φούτμπολ Λιγκ: «Εγώ προσωπικά δεν το σκέφτομαι. Δεν κοιτάω την κλήρωση. Σημασία έχει να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να παίρνουμε τα αποτελέσματα».

Για το πως περιμένει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ: «Θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Ξέρω τις απαιτήσεις και στόχος μου είναι να είμαι έτοιμος όταν μου ζητηθεί».

Για την ζωή στην Θεσσαλονίκη: «Προσαρμόστηκα γρήγορα. Η Θεσσαλονίκη είναι μία πολύ όμορφη πόλη».

Προτεινόμενα Άρθρα