«Η Ολιμπίκ γυρίζει σελίδα, ο Φρανκ ΜακΚορτ είναι η καλύτερη επιλογή για τη διαδοχή».

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στη Γαλλία, ολοκληρώθηκε η πώληση της Μαρσέιγ από την Μαργκαρίτα Λούις Ντρέιφους σε Αμερικανό επιχειρηματία.

Προ ημερών, η πρώην πια ιδιοκτήτρια της ομάδας της Μασσαλίας είχε διαψεύσει με οργισμένη ανακοίνωσή της ότι επίκειται η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών σε Ισπανό επιχειρηματία, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο Λουξεμβούργο.

Ωστόσο, διαπραγματεύσεις υπήρχαν και έτσι η Μαρσέιγ αλλάζει επίσημα ιδιοκτησιακό καθεστώς. Νέο αφεντικό είναι ο 63χρονος Φρανκ ΜακΚορτ, πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ Λος Άντζελες Ντότζερς την οποία και πούλησε 2.15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ντρέιφους κληρονόμησε τη Μαρσέιγ μετά τον θάνατο του συζύγου της, ενώ αρκετές φορές στο παρελθόν έκανε απόπειρα να την πουλήσει. Λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο η οικογένεια Ντρέιφους θα διατηρήσει ένα μικρό ποσοστό. 

«Είναι ένα από τα πιο δυνατά brands στον παγκόσμιο αθλητισμό. Θέλω να κάνω την ομάδα ξανά πρωταθλήτρια» τόνισε ο ΜακΚόρτ, ενώ η Ντρέιφους τόνισε: «Η Ολιμπίκ γυρίζει σελίδα, ο Φρανκ ΜακΚορτ είναι η καλύτερη επιλογή για τη διαδοχή».

Προτεινόμενα Άρθρα