Σεντονάτη η Πόρτο, παραλίγο έπος η Μπερ Σεβά

από AllAboutARIS

Στους ομίλους του Champions League θα βρίσκεται η Πόρτο. Οι «δράκοι» εκμεταλλεύτηκαν τις χαζές αποβολές των παικτών της Ρόμα (39’ και 50’) κι έφτασαν στο 3-0 μέσα στο «Ολίμπικο», το οποίο ύστερα από το 1-1 στο πρώτο παιχνίδι τους χάρισε την πρόκριση.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκαν στο ματς οι παίκτες του Σάντο που άνοιξαν το σκορ πριν την συμπλήρωση 10λεπτών με κεφαλιά του Φελίπε (8′). Οι «τζιαλορόσι» δεν ψάρωσαν και πήραν τον έλεγχο όμως πλήρωσαν την έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια, αλλά και την ετοιμότητα του Κασίγιας (μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Σαλάχ). Ενώ, οι Ρωμαίοι βρίσκονταν στην επίθεση, ο αρχηγός τους Ντανιέλε Ντε Ρόσι τους πρόδωσε, καθώς με μία χαζή ενέργεια αποβλήθηκε-σωστά με απευθείας κόκκινη κάρτα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (39’).

Πριν προλάβει καλά-καλά να συνηθίσει στα νέα δεδομένα, η Ρόμα είδε τις ελπίδες της να γίνονται ακόμη λιγότερες όταν ο Έμερσον, επίσης με δολοφονικό μαρκάρισμα πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια στο 50’. Από εκεί και πέρα όλα έγιναν πολύ εύκολα για τους Πορτογάλους που διαχειρίστηκαν άψογα το ματς και στο 73ο λεπτό καθάρισαν την πρόκριση με τον Λαγιούν. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κορόνα αποφεύγοντας τον Μανωλά και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Μονακό – Βιγιαρεάλ 1-0 (1-2 πρώτο ματς)

Παιχνίδι υπομονής από τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ βρισκόταν σταθερά στην επίθεση, όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα την άμυνα του Ασένχο. Αντίθετα, το «κίτρινο υποβρύχιο» είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με τον Μπορέ να κάνει κακό τελείωμα και τον Σούμπασιτς να κρατάει το «μηδέν». Πάνω-κάτω ίδια ήταν η εικόνα και στην μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ζαρντίμ διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι, δεν επέτρεψε στην Βιγιαρεάλ να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση κι όταν οι Ισπανοί τα παράτησαν δέχτηκαν και την χαριστική βολή έπειτα από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαμπίνιο στις καθυστερήσεις (90+1’).

Μπερ Σεβά – Σέλτικ 2-0 (2-5 πρώτο ματς)

Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε. Η Χάποελ Μπερ Σεβά παραλίγο να κάνει νέα έκπληξη και μετά τον Ολυμπιακό να αφήσει έξω και την Σέλτικ, όμως δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Το πέναλτι που έχασαν στο 15’, πείσμωσε τους παίκτες του Μπαχάρ που άνοιξαν το σκορ στο 20’ με τον Σαχάρ. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Χομπάν (48’) και το παιχνίδι πήρε φωτιά. Η Σέλτικ στάθηκε τυχερή, αφού δεν πλήρωσε την αδικαιολόγητη παθητικότητα που είχε στο παιχνίδι της και το τελευταίο σφύριγμα την βρήκε στους ομίλους του Champions League.

Από το ζευγάρι της Λέγκια Βαρσοβίας με την Ντάνταλκ χαμογέλασαν οι Πολωνοί που παρότι αγχώθηκαν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση με το 1-1 στην έδρα τους (είχαν επικρατήσει 2-0 στο πρώτο ματς). Πρόκριση με ισοπαλία 2-2 και για την Λουντογκόρετς που έκλεισε θέση για την κλήρωση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αφήνοντας εκτός την Βικτόρια Πλζεν (είχε νικήσει 2-0 στο πρώτο ματς στην έδρα της).

Προτεινόμενα Άρθρα