«Μαζί θα πετύχουμε τους στόχους μας»

από AllAboutARIS

Η απόφασή του να αγωνισθεί στη Football League, έστω και σε μια ομάδα του μεγέθους του ΑΡΗ, προκάλεσε απορίες. Η αλήθεια είναι ότι ο Μπράνα Ιλιτς το έχει ξανακάνει… Το 2007 άφησε τη Ζέμουν και την Α΄ εθνική της Σερβίας και πήρε μεταγραφή στη Ραντ, η οποία αγωνιζόταν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Ο Σέρβος επιθετικός μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο «Goal» αναφέρθηκε στους στόχους του με τη φανέλα του ΑΡΗ, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα προς τους οπαδούς της νέας του ομάδας. «Ξέρω ότι ήρθα σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα. Εχω παίξει ως αντίπαλος του Αρη στο ”Κλεάνθης Βικελίδης” και μου αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος. Είχα προτάσεις από ομάδες της Superleague.

Μίλησα με τον κ. Καρυπίδη, μου άρεσε το πρότζεκτ που μου παρουσίασε και ήρθα για να ανεβάσουμε την ομάδα αλλά και να συνεχίσουμε στη Superleague, βάζοντας υψηλούς στόχους. Θα ήθελα να ζητήσω από τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να μας στηρίξει. Μαζί, ομάδα και οπαδοί, είμαστε πιο δυνατοί και θα πετύχουμε ενωμένοι τους στόχους μας».

– Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον ΑΡΗ; Εχετε κάνει προετοιμασία, είναι τα πράγματα όπως τα περίμενες;

«Είναι λογικό να δουλεύει σκληρά μια ομάδα στην περίοδο της προετοιμασίας, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά. Υπάρχει καλό κλίμα, είμαστε όλοι φίλοι και σαν μια οικογένεια. Οσο σημαντική είναι η απόδοση μιας ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, τόσο επίσης είναι και να λειτουργούν καλά τα αποδυτήρια, να υπάρχει ηρεμία».

– Πώς είναι η συνεργασία με τον Νίκο Αναστόπουλο;

«Πρώτη φορά δουλεύουμε μαζί. Ο κόουτς είχε περάσει και από τον ΠΑΣ Γιάννινα και είχε συνεργαστεί με πρώην συμπαίκτες μου εκεί, που μου είπαν τα καλύτερα λόγια. Τα επιβεβαίωσα όταν ήρθα, είναι άνθρωπος που γνωρίζει το ποδόσφαιρο και του αρέσει να δουλεύει πολύ».

«Η δουλειά μου είναι το γκολ»

– Αγωνίζεσαι σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Σε ποιες προτιμάς να παίζεις;

«Στα δυο φιλικά μέχρι τώρα χρησιμοποιήθηκα παντού. Συνήθως παίζω ως σέντερ φορ ή ως περιφερειακός όταν παίζουμε με δυο επιθετικούς. Νομίζω η θέση μου είναι μπροστά, αλλά δεν έχω πρόβλημα να παίξω οπουδήποτε, ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου θα το κάνω».

– Εβαλες το πρώτο σου γκολ με τη φανέλα του ΑΡΗ στο φιλικό με τον Ολυμπιακό. Αυτό να περιμένει ο κόσμος από τον Μπράνα Ιλιτς;

«Αυτή είναι η δουλειά μου. Μακάρι να συνεχίσω όπως ξεκίνησα τώρα. Τα τελευταία χρόνια είχα και πολλές ασίστ, ελπίζω να έχω και εδώ, μου αρέσει να δίνω πάσες σε συμπαίκτες μου».

«Μου αρέσουν τα δύσκολα»

-Επαιξες τέσσερα χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα και είχες αναπτύξει πολύ καλή σχέση με τον κόσμο, σου συμβαίνει συχνά να «δένεσαι» με τους οπαδούς της ομάδας όπου αγωνίζεσαι;

«Πέρασα αρκετές καταστάσεις, έζησα τέσσερα ωραία χρόνια, τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό. Οταν ο κόσμος δείχνει την αγάπη του, δίνει μια επιπλέον ώθηση σε κάθε ποδοσφαιριστή. Αυτός ήταν ένας και από τους λόγους που επέλεξα τον Αρη, θεωρώ ότι οι οπαδοί μας φέτος θα γεμίσουν το γήπεδο. Ξέρω ότι μαζί με την αγάπη και τη στήριξη έρχεται και η πίεση, όμως μου αρέσουν τα δύσκολα. Ηθελα επίσης να μείνω και στην Ελλάδα. Εμαθα τη γλώσσα και μου αρέσει η ζωή εδώ».

-Για πρώτη φορά έχεις συμπαίκτη και συμπατριώτη σου…

«Ναι, είναι ωραίο που ήρθε και ο Μιλούνοβιτς. Κάνουμε πολλή παρέα και πιστεύω ότι σύντομα θα μάθει και αυτός καλά την ελληνική γλώσσα(γέλια)».

Πηγή: Goal

Προτεινόμενα Άρθρα