«Έχω μάθει για τον ΑΡΗ και τους φιλάθλους του»

από AllAboutARIS

«Μεγάλη παράδοση και παθιασμένους οπαδούς»

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο Γουίλ Κάμινγκς μετά την προσγείωση του στην Θεσσαλονική.

Χαρακτηριστικά οι δηλώσεις του:

«Είμαι ενθουσιασμένος που  ήρθα στον ΑΡΗ, είναι μια καινούργια εμπειρία, πέρσι έπαιξα μόλις λίγα παιχνίδια στην Ιταλία, οπότε ουσιαστικά αυτή είναι η πρώτη μου μεγάλη εμπειρία εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχω πληροφορηθεί αρκετά για την ομάδα του ΑΡΗ, ξέρω ότι είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλη παράδοση, πολύ παθιασμένους οπαδούς και ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα σεζόν για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.»

Για το μότο του:

«Είναι κάτι σαν μια αφιέρωση, την σκληρή δουλειά που κάνει ο καθένας, το κίνητρο που έχει ο καθένας, τι δηλαδή πρέπει να κάνει ο καθένας για να καταφέρει αυτά που έχει θέσει ως στόχους.»

Για το αν είναι έτοιμος για την ερχόμενη σεζόν:

«Στο κολλέγιο που αγωνιζόμουν υπήρχε μια ομάδα όπου και εκεί υπήρχε πίεση για τη νίκη οπότε είμαι συνηθισμένος να δουλεύω υπό πίεση. Ξέρω σε ποια ομάδα έρχομαι, γνωρίζω τις απαιτήσεις που υπάρχουν στον ΑΡΗ. Εγώ αυτό που θέλω είναι να μπορέσω να παρακινήσω από την πλευρά μου και την ομάδα και τους συμπαίκτες μου, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε αγώνες και τίτλους  για να πετύχουμε τους στόχους του ΑΡΗ.»

 Για το αν η εμπειρία του στην Ιταλία θα βοηθήσει στην προσαρμογή:

«Σίγουρα η εμπειρία που είχα από την Ιταλία θα βοηθήσει, ειδικά στην αλλαγή των κανονισμών που υπάρχει σε σχέση με τις ΗΠΑ. Ωστόσο πιστεύω ότι θα προσαρμοστώ γρήγορα στο νέο πρωτάθλημα και τη νέα μου ομάδα.»

Για τον ρόλο του στην ομάδα:

«Αυτό που θα κάνω είναι αυτό που θέλει ο προπονητής, εγώ μπορώ να κάνω πολλά πράγματα στο παρκέ, μπορώ να δημιουργήσω, μπορώ να σκοράρω, μπορώ να παίξω άμυνα, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το τι θέλει ο προπονητής και η ομάδα από εμένα να κάνω. Πιστεύω το πρώτο ζητούμενο είναι να φέρουμε νίκες στην ομάδα και εγώ θα προσφέρω με κάθε τρόπο για να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε.»

 Για το πώς έμαθε για τον ΑΡΗ και με ποιους μίλησε:

«Με το κόουτσς μίλησα πριν υπογράψω και είχα πολύ καλές εντυπώσεις κα μου εξήγησε τι περιμένει από εμένα. Πιστεύω θα έχουμε πολύ καλή συνεργασία γιατί είναι ένας πολύ καλός κόουτς στο να προπονεί και να δίνει κίνητρο στους παίκτες΄. Όσο για τους παίκτες εκπροσωπούμαι από την ίδια εταιρεία με τον Τζαμέλ Χάγκινς, οπότε μίλησα και με είπε για την ομάδα και τους φιλάθλους εντός και εκτός παρκέ και σίγουρα αυτό βοήθησε στην απόφαση μου.»

Για το αν γνωρίζει τον Μαρμπλ:

 «Γνωρίζω τον Μαρμπλ από όταν είχαμε αγωνιστεί στο NBA και είχαμε αγωνιστεί ως αντίπαλοι.»

Προτεινόμενα Άρθρα