"Ιστορική μέρα για τον ΑΡΗ"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

"Νιώθω ευτυχισμένος και ευχαριστημένος που συνέβαλα και εγώ σαν Αρειανός στην Ανάσταση του ΑΡΗ"

Για την επισημοποίηση της εγγραφής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ στα μητρώα του ΓΕΜΗ

 Είναι μια ιστορική μέρα για τον ΑΡΗ, γίνεται μια επανεκίνηση. Μετά από όλο αυτό το επίτευγμα ευχόμαστε να συνεχιστούν όλα ομαλώς στην πορεία του συλλόγου, να μην γίνουν τα λάθη του παρελθόντος. Ο σύλλογος πρέπει να αναπνεύσει, καθώς και εμείς,  για να αφήσουμε πίσω μας τα όσα συνεβησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Έγινε μια σοβαρη και δύσκολη προσπάθεια. Για όσους γνωρίζουν τα των επιχειρήσεων, βρέθηκαν ξαφνικά πέντε άτομα χωρίς προηγούμενη τριβή μεταξύ τους, για να επιτελέσουν αυτό το διαδικαστικό έργο. Ότι έχουμε κάνει έγινε βάσει νόμου,  έπρεπε να ακολουθήσουμε το μονοπάτι του αθλητικού νόμου και, καλως ή κακώς, επειδή δεν στήνεται καθημερινά μια ΠΑΕ, δεν υπήρχε πεπατημένη.  Οι νόμοι συνεχώς αλλάζουν, γεγονός που έκανε ακόμη πιο περίπλοκο το έργο μας. Υπήρχαν στενές προθεσμίες, πράγμα που  είχαμε πει και από την αρχή,  φανταστείτε πως μέσα σε 8 μέρες έπρεπε να επιτευχθούν ορισμένοι στόχοι όπως το άνοιγμα του λογαριασμού και να τρέξουν οι διαδικασίες όπως το καταστατικό κλπ.  Και όλα τα παραπάνω με δεδομένο ότι αν δεν πετυχαίναμε τους στόχους θα είμασταν “άκυροι” υπό τον νόμο. Γλιτώσαμε από σοβαρές συνέπειες . Ο χρόνος ήταν αντίπαλός μας και ουσιαστικά τρέχαμε για να προλάβουμε. Πέρα από τον χρόνο όμως είχαμε και κάποιες «κοντρίτσες» από τα μέσα, από κάποιους νομικούς ίσως και από κάποιους μη ανιδιοτελείς Αρειανούς, όπως θα τους χαρακτήριζα. Πιθανώς αυτό να προέρχεται και από την έλειψη γνώσης. Αν δεν γνωρίζει κανείς τι κάνει αυτή η επιτροπή ή δεν έχει διαβάσει το διαδικαστικό δεν μπορεί να είναι ούτε κριτής ούτε να ασκεί κριτική.

Για την Γενική συνέλευση των μετόχων που αναμένεται 

Θα υπάρξει συνεννόηση, καθώς είναι το τελευταίο βήμα για την παράδοση  της προσωρινής διοίκησης στον μεγαλομέτοχο ώστε να υπάρξει Αιρετή διοίκηση, και έτσι τα πράγματα φεύγουν εντελώς από τα χέρια μας και αναλάμβάνει ο μεγαλομέτοχος.

Η γνώμη του για τον Θόδωρο Καρυπίδη

Εγώ προσωπικά με τον Κύριο Καρυπίδη δεν έχω συναντηθεί αυτοπροσώπως, λόγω του ότι δεν ήμουν κάθε μέρα στα γραφεία, όμως είχα αρκετές συναντήσεις με τον Σίμο Ορφανίδη, καθώς έγιναν αρκετά meetings ώστε να οδεύουμε βάσει νόμου και να μην γίνουν λάθη. Ότι και να συζητούσαμε γίνονταν πράξη. Δεν είχαμε και περιθώρια για κάτι διαφορετικό.  Τώρα για τον κύριο  Καρυπίδη, θεωρώ πως πάντα πρέπει να φιλτράρουμε τα αποτελέσματα, δεν πρέπει οι φίλοι του ΑΡΗ να βιάζονται να κρίνουν, ειδικά όταν δεν γνωρίζουν τι ακριβώς κρίνουν, και αυτό ισχύει για όλους τους φιλάθλους. Για παράδειγμα, ακούστηκε πως μπήκαν «χ» χρήματα για την χρονια, στο τέλος όμως της συζήτησης υπήρχε ένα «μέχρι την “τάδε” Απριλίου», και ακούς τον καθένα να λέει «καλά τόσο στοίχισε η χρονιά;»  ή «γιατί υπάρχουν υπόλοιπα τον Μάιο;» – Γιατί αυτός που το λέει αυτό δεν έχει πιάσει το τέλος της συζήτησης, ότι αυτό ήταν μέχρι “τάδε” Απριλίου. Αυτό είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα φθηνής κρίσης.

Για την αμφισβήτηση του Παναγόπουλου στο πρόσωπό του και στην αξιοπιστία της δουλειάς του.

Όπως ξέρετε έχουν ήσδη προχωρήσει μερικά νομικά θέματα, ώστε να αρχίσει σιγά σιγά να «δείχνει τα δόντια του» ο ΑΡΗΣ Επιτέλους, όταν κατηγορείται άδικα. Δεν πέσαμε στην παγίδα των νομικίστικων τρικ. Αν θυμάστε είχε βγει μια ανακοίνωση πως εμείς σαν προσωρινή διοίκηση λογοδοτούμε μόνο στην ολομέλεια της γενικής συνέλευσης του ΑΣ, πράγμα που σημαίνει πως δεν δίνουμε σημασία σε οποιονδήποτε άλλον. Όποιος λέει και ισχυρίζεται πράγματα θα πρέπει να έχει και την ευθύνη των λέξεων του.  Στον ΑΡΗ δεν χαρίστηκε ποτέ τίποτα. Ούτε τράπεζες ανοίγανε για εμάς, ούτε Υπουργού έπαιρναν διαρκείας κλπ.  Ο ΑΡΗΣ αλλάζει σελίδα και στον χειρισμό αυτών των θεμάτων και προχωράει μπροστά.

 
Κλείνω λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 4 συνεργάτες που ήταν αψογοι και αφοσιωμένοι στο έργο  1000% όχι 100% και επίσης να πω πως νιώθω ευτυχισμένος και ευχαριστημένος που συνέβαλα και εγώ σαν Αριανός στην Ανάσταση του ΑΡΗ. Είναι ιστορική μέρα για τον ΑΡΗ, παραδίδεται αγνός και στο χέρι μας είναι να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη.

Προτεινόμενα Άρθρα