Εκεί έδειξε βελτίωση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Θετικό το χθεσινό τεστ για την ομάδα, υπάρχει όμως και ένας βασικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψιν

Ο ΑΡΗΣ μπορεί να γνώρισε την ήττα στο χθεσινό φιλικό με τον Ολυμπιακό. Μέσα όμως από αυτό το αποτέλεσμα, υπάρχουν θετικά στοιχεία ή κέρδη που μπορεί να κρατήσει η ομάδα, σε σύγκριση και με το φιλικό της περασμένης εβδομάδας απέναντι στον Αχαρναϊκό.

Σε πρώτη φάση, οι «κιτρινόμαυροι» εμφάνισαν βελτίωση στην κυκλοφορία της μπάλας και την προώθηση της μπάλας, τομείς που δίνει μεγάλη βαρύτητα ο Νίκος Αναστόπουλος. Με πιο γρήγορες και πιο σίγουρες μεταβιβάσεις, οι παίκτες του «Αναστό» κράτησαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους κυρίως στο δεύτερο μέρος και δημιούργησαν προϋποθέσεις για κάποια σουτ στην εστία των «ερυθρόλευκων», τους οποίος περιόρισαν σε ικανοποιητικό βαθμό επιθετικά, με εξαίρεση εκείνο το πεντάλεπτο που ήρθαν τα τρία γκολ της ομάδας του Μπέντο. Υπήρξαν βέβαια και τομείς στους οποίους υστέρησαν, όπως τα τρεξίματα που φάνηκε να τους λείπουν και είναι φυσιολογικό απέναντι σε έναν πιο έτοιμο Ολυμπιακό. 

Βέβαια για όλα τα παραπάνω πρέπει να ληφθεί υπόψιν ένα στοιχείο, ότι ο ΑΡΗΣ βρήκε απέναντι του μιά ομάδα που έπαιξε ανοικτά και του έδωσε τους χώρους για να δείξει πράγματα. Φαινόμενο που δεν θα συναντάει συχνά φέτος στην Φούτμπολ Λιγκ, όπου θα έρχεται αντιμέτωπος κυρίως με σφιχτές άμυνες και σε αυτό το μοντέλο είναι που πρέπει να προσαρμοστεί. Παρόλα αυτά, απέναντι σε έναν πολύ πιο ποιοτικό αντίπαλο που έχει ήδη δύο επίσημα παιχνίδια στην… πλάτη του, με παίκτες που ήθελαν να δείξουν πράγματα στον νέο προπονητής τους και έπειτα από τρεις εβδομάδες κουραστικών προπονήσεων σε Ρύσιο και Καρπενήσι, ο ΑΡΗΣ ανταποκρίθηκε αρκετά καλά και έδειξε ότι σιγά-σιγά μπαίνουν οι βάσεις για κάτι καλό φέτος. Αρκεί φυσικά να υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια… 

Προτεινόμενα Άρθρα