Οι νέες δοκιμές του «Αναστό»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ρόλος του Αντρέου και η τοποθέτηση του Τάτου στην πλευρά

Εναν διαφορετικό ΑΡΗ όσον αφορά την διάταξη του, είχαν την ευκαιρία να δουν όσοι λίγοι και… εκλεκτοί βρέθηκαν στο χθεσινό κεκλεισμένων των θυρών φιλικό με τον Ολυμπιακό. 

Συγκεκριμένα στο πρώτο ημίχρονο του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε τον ΑΡΗ με 4-3-3 -θύμιζε ίσως και ένα 4-1-4-1- και με έναν «καθαρό» χαφ, τον Αντρέου ως 6άρι. Ο Ισπανός μέσος τοποθετήθηκε μπροστά από τα δύο στόπερ, δηλαδή τους Ιντζίδη και Ρόβα, με τους Νέτο και Ανάκογλου να κινούνται πιο μπροστά ως εσωτερικοί μεσοί. Ο Ντούνης από την δεξιά πλευρά στην οποία τον έχουμε συνηθίσει μετατοπίστηκε στην αριστερή, αφήνοντας την άλλη πτέρυγα στον Τάτο και τον Καπνίδη στην κορυφή της επίθεσης. 

Στις μέχρι τώρα προπονήσεις αλλά και απέναντι στον Αχαρναϊκό, ο Αναστόπουλος επιλέγει κυρίως το 4-2-3-1 με δύο αμυντικά χαφ και τον Τάτο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Σχηματισμό που είδαμε επί το πλείστον και πέρυσι. Οι αρκετές επιλογές όμως που έχει φέτος στον χώρο της μεσαίας γραμμής, του δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξει διατάξη και να παίξει ενίοτε με έναν «κόφτη», αναλόγως του αντιπάλου και των συνθηκών ενός αγώνα. 

Με την είσοδο των Μιλούνοβιτς και Ιλιτς στις αρχές του 2ου μέρους, επανήλθε και το 4-2-3-1 με δίδυμο στα χαφ τους Ανάκογλου-Αντρέου, τον Τάτο πίσω από τον Καπνίδη και τους δύο Σέρβους στις πτέρυγες.

Προτεινόμενα Άρθρα