Ήταν καλή για ένα ημίχρονο

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Καλό ποδόσφαιρο και νίκη στο φιλικό

Λίγες μέρες πριν τα δύο τελευταία ματς του Γ’ ομίλου Nations League, την Κυριακή στη Μολδαβία και την επόμενη Τετάρτη κόντρα στη Σλοβενία, τα οποία θα κρίνουν και την πορεία της σε αυτή τη διοργάνωση, η Εθνική μας ομάδα είχε ένα επιτυχημένο crash test στο φιλικό με την Κύπρο στη Ριζούπολη. Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ δοκίμασε πρόσωπα και καταστάσεις, είδε τους διεθνείς να ανταποκρίνονται στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και να φτάνουν στη νίκη με 2-1.

Η Ελλάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο ανεβασμένος ήταν ο Τσιμίκας, εξαιρετικός σε όλο το ματς ο Κουρμπέλης, απειλητικός και γεμάτος όρεξη ο Χατζηγιοβάνης, σε μια διάταξη που έδειξε να δουλεύει καλά. Στην επανάληψη, η Κύπρος εκμεταλλεύθηκε τις αλλαγές της Ελλάδας και μείωσε μέχρι να οργανωθεί ξανά η Εθνική μας, εκμεταλλευόμενη κάποια ατομικά λάθη που δεν έλειψαν και πάλι για τη γαλανόλευκη. Στο τελευταίο 20λεπτο πάντως η ομάδα του Φαν’τ Σχιπ ανέβηκε και πάλι και είχε τις ευκαιρίες για τουλάχιστον ένα ακόμη γκολ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Μπάρκας, Μαυρίας, Κουρμπέλης, Μιχαηλίδης, Τσιμίκας, Ζέκα, Μπακασέτας, Φορτούνης, Χατζηγιοβάνης, Τζόλης, Γιακουμάκης.
Κύπρος (Γιόχαν Βάλεμ): Δημητρίου, Χ.Κυριάκου, Σιέλης, Ιωάννου, Κατελάρης, Χάμπος, Αντωνίου, Γκόγκιτς, Αρτυματάς, Πίττας, Ηλία.

Προτεινόμενα Άρθρα