Καραδοκούν για το χρυσό οι Ισπανοί

από AllAboutARIS

Η Ισπανία είναι μία από τις λίγες ομάδες που μπορούν να κοντράρουν τους Αμερικανούς στο ολυμπιακό τουρνουά μπασκετ στο Ρίο και οι Γκασόλ και Μίροτιτς τόνισαν ότι θα διεκδικήσουν ό,τι τους αναλογεί, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις δυσκολίες.

Οι Ισπανοί κατεβαίνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες με μεγάλες προσδοκίες, χρίζοντας τις ΗΠΑ ως το πολύ μεγάλο φαβορί, αλλά ταυτόχρονα κρατώντας κρυφές ελπίδες για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ο Γκασόλ δήλωσε σχετικά με μια ενδεχόμενη επικράτηση επί των ΗΠΑ και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου: «Θα σήμαινε τα πάντα για εμάς! Είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο, και γι’ αυτό ακριβώς θα σήμαινε τα πάντα! Πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα σωστά. Πρέπει να δουλέψουμε για να νικήσουμε πρώτα σπουδαίες ομάδες και να φτάσουμε εκεί. Οπότε πρέπει να ωριμάσουμε, όσο το τουρνουά θα προχωράει». 

Ο Νίκολα Μίροτιτς πρόσθεσε με τη σειρά του: «Οι ΗΠΑ είναι το φαβορί, αλλά στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το χρυσό. Οι προσδοκίες είναι υψηλές, όπως πάντα. Ξέρουμε ότι έχουμε μια σπουδαία ομάδα, αλλά είμαστε σε δύσκολο όμιλο, συνεπώς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Κάθε ματς θα είναι πολύ σημαντικό. Θα πρέπει να βελτιωνόμαστε καθημερινά», ενώ στη συνέχεια αποθέωσε το συμπαίκτη του, Πάου Γκασόλ, λέγοντας:

«Είναι το σημείο αναφοράς μας, το μεγάλο κορμί και είμαι αισιόδοξος ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό μας στο τουρνουά. Στην άμυνα χρειαζόμαστε βελτίωση σε κάποια πράγματα, ειδικά επειδή ο Μαρκ δεν είναι εδώ, έχουμε όμως ομάδα με ταλέντο. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε καλά. Οι ΗΠΑ έχουν σούπερ σταρς που μπορεί ο καθένας τους να σημειώσει 20 πόντους σε κάθε ματς. Ποτέ δεν ξέρεις, όμως, ειδικά στο μπάσκετ όλα είναι πιθανά. Μπορεί να έχουν ένα κακό ματς κι εμείς ένα καλό. Αυτό, όμως, είναι ακόμα μακριά και τώρα σκεφτόμαστε μόνο τον πρώτο μας αγώνα». 

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα