«Ολοι γνωρίζουμε τι σημαίνει ΑΡΗΣ»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο έμπειρος αμυντικός εν όψει της νέας χρονιάς

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Νίκος Αναστόπουλος είχε προϊδεάσει τους φίλους του ΑΡΗ, ότι την νέα σεζόν θα δουν μία ομάδα με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Και στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η απόκτηση του Χρήστου Μπούρμπου.

Περίπου έξι μήνες μετά τις πρώτες του συζητήσεις με την ομάδα, ο 33χρονος μπακ εντάχθηκε στο ρόστερ των «κίτρινων», προστέθονυας εμπειρία και την όρεξη που έχει για να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου της ανόδου.

Ο Μπούρμπος μιλάει στο AllAboutARIS για την απόφαση του να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη, το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό και τι ομάδα να περιμένουν οι φίλοι του ΑΡΗ την νέα σεζόν.

Χρήστο, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον ΑΡΗ και την προετοιμασία της ομάδας;

«Είχαμε κάποιες ελλείψεις στο ρόστερ στην αρχή, αλλά βλέπουμε ότι έρχονται καινούργια παιδιά στην ομάδα. Είναι μία δύσκολη προετοιμασία, όμως θεωρώ ότι όλα θα κυλήσουν όπως πρέπει, για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Είσαι από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ. Τι πιστεύεις ότι θα μετρήσει στη Φούτμπολ Λιγκ και που πρέπει να ρίξει η ομάδα περισσότερο βάρος;

«Είναι μία επικίνδυνη κατηγορία, όπως και η Γ’ Εθνική. Η ομάδα πρέπει να παρουσιάζει μία σταθερότητα στην απόδοση της και να έχει την ουσία. Να κερδίζει δηλαδή τα παιχνίδια. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την κατηγορία και να επαναφέρουμε τον ΑΡΗ στην Σούπερ Λιγκ, όπου εκεί οι απαιτήσεις θα είναι διαφορετικές».

Τους τελευταίους μήνες δεν είχες παιχνίδια στα πόδια σου. Σε επηρεάζει μέχρι στιγμής στην προετοιμασία της ομάδας;

«Σίγουρα είναι δύσκολη πάντα η αρχή μίας προετοιμασία και ειδικά όταν προέρχεσαι από αγωνιστική απραξία. Είμαστε αθλητές και αυτά είναι στο πρόγραμμα. Θα έρθει η στιγμή που θα είμαστε φρέσκοι και φορμαρισμένοι».

Τι μέτρησε περισσότερο στην απόφαση σου να έρθεις στον ΑΡΗ;

«Είναι η προοπτική που έχει αυτή η ομάδα. Είχαμε συζητήσεις και τον Ιανουάριο, όμως για κάποια άλλα θέματα δεν προχώρησαν. Ο ΑΡΗΣ είναι ΑΡΗΣ. Δεν κοιτάζω ότι βρίσκεται στην Φούτμπολ Λιγκ. Η ομάδα έχει προοπτική και δυναμική. Μου αρέσει αυτό και μου δίνει ενέργεια και κίνητρο. Προτιμώ να παίζω σε τέτοιες ομάδες και ειδικά στον ΑΡΗ, το μέγεθος του οποίου γνωρίζουμε όλοι. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και ο κόουτς, κυρίως όμως η δυναμική της ομάδας».

Από τις επιλογές που έχεις κάνει στην καριέρα σου, φαίνεται ότι επιλέγεις ομάδες με μία δυνατή βάση κόσμου και ιστορία…

«Μου αρέσει η πίεση. Με κάνει καλύτερο. Ετσι επέλεξα και τον ΑΡΗ. Είναι μία ομάδα με απαιτήσεις και στόχους. Αυτό με εξιτάρει και έτσι πήρα την απόφαση να έρθω στην ομάδα».

Ο απολογισμός σου για την παρουσία σου στον Παναθηναϊκό;

«Δεν είμαστε… ρομπότ. Σε κάποιες ομάδες “κολλάμε” και σε άλλες όχι. Θεωρώ ότι στον Παναθηναϊκό δεν “κόλλησα” και υπάρχουν πολλοί λόγοι. Δεν ήταν αυτό που ήθελα, για αυτό και στον ΑΡΗ θέλω να κάνω μία νέα αρχή. Ισως κάποιοι πουν για την ηλικία μου. Δεν κοιτάω ηλικίες. Ξέρω το σώμα μου, τις δυνάμεις μου και έτσι επέλεξα να έρθω εδώ».

Τι ΑΡΗ να περιμένει ο κόσμος την νέα χρονιά;

«Το σημαντικό είναι η ομάδα να ανέβει. Εχει περάσει δύσκολα και πρέπει να επανέλθει στην Σούπερ Λιγκ με οποιοδήποτε τρόπο. Μακάρι να μπορέσουμε να συνδυάσουμε τα αποτελέσματα με το καλό ποδόσφαιρο. Για μένα όμως, ουσία έχει η ομάδα να κερδίζει και να πετύχει τον στόχο της. Από εκεί και πέρα, μακάρι να εξασφαλίσουμε γρήγορα μία βαθμολογική διαφορά, για να μπορέσουμε να παίξουμε και πιο ελεύθερα».

Πέραν του Νίκου Αναστόπουλου, πριν έρθεις στον ΑΡΗ μίλησες με κάποιον από τους παίκτες της ομάδας. Οπως για παράδειγμα τον Ρόβα, με τον οποίο υπήρξατε συμπαίκτες στο παρελθόν.

«Γνωριζόμαστε με κάποια παιδιά. Ο Βασίλης είναι πολύ φίλος μου. Μου έχει πει τα καλύτερα για την ομάδα. Δεν χρειάζεται όμως να μαζέψεις πληροφορίες για κάποιες ομάδες. Το όνομα της, σε οδηγεί. Και ορισμένες φορές, οι πληροφορίες που θα πάρεις από κάποιον παίκτη, μπορεί να μην είναι αντικειμενικές».

Πόσο σημαντική είναι η δική σου εμπειρία μαζί με κάποιων άλλων παικτών και κατά πόσο θεωρείς ότι σε συνδυασμό με τους νεαρούς της ομάδας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα καλό σύνολο;

«Χρειάζονται οι έμπειροι παίκτες σε μία ομάδα. Για να προχωρήσει όμως, χρειάζεται ένα καλό και δυνατό σύνολο, με έμπειρους και νέους παίκτες. Πρέπει να είμαστε όλοι δεμένοι, παίκτες και κόσμος, ώστε να ξεπερνάμε τις δύσκολες καταστάσεις και να κοιτάμε μπροστά».

Το ελληνικό στοιχείο στον ΑΡΗ πάντως, είναι αρκετά έντονο και εσείς είστε που θα χρειαστεί να βγείτε μπροστά την νέα σεζόν

«Από όλες τις ομάδες που έχω περάσει, οι Ελληνες πάντα έβγαιναν μπροστά. Και στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ. Είναι σημαντικό γιατί πρέπει να αντιλαμβανόμαστε που βρισκόμαστε και τις απαιτήσεις της ομάδας. Και ο κόουτς έχει δείξει ότι στηρίζεται πολύ στους Ελληνες παίκτες. Είναι ένα καλό στοιχείο».

Οσοι έχουν τοποθετηθεί τις τελευταίες ημέρες, μιλούν για έναν κρυφό πόθο που δεν είναι άλλος από το Κύπελλο. Περνάει καθόλου από το μυαλό σας ή είναι πολύ πρώιμο ακόμα;

«Θα μιλήσω για μένα. Το σημαντικό είναι η ομάδα να εξασφαλίσει την άνοδο. Από εκεί και πέρα όλα είναι ευπρόσδεκτα. Μακάρι να μπορέσουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται και στο Κύπελλο. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Στον κόουτς άλλωστε δεν αρέσει να χάνει».

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από τον Θεόδωρο Καρυπίδη;

«Δεν έχουμε γνωριστεί ακόμα. Από αυτά που βλέπω, είναι ένας άνθρωπος που θέλει πολύ να πετύχει στον ΑΡΗ. Προσπαθεί για το καλύτερο και θεωρώ ότι έχει κάνει αυτά που χρειάζονται να να επανέλθει η ομάδα στην φυσική της θέση».

Η γνώμη σου για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ;

«Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Πέρα από ομάδες όπως ο ΟΦΗ ή ο Απόλλων Σμύρνης, υπάρχουν και άλλες ομάδες οι οποίες θα μας βάλουν δύσκολα. Πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα, το πόσο καλοί και έτοιμοι θα είμαστε. Ας μην ασχολούμαστε με τους άλλους…»

Προτεινόμενα Άρθρα