Τρέξε, ΑΡΗ, τρέξε

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ έχει τη "φήμη" μιας εκ των πιο "βαριών" ομάδων της Basket League. Χθες, όμως… έτρεξε. Και αυτό δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη.

Ο ΑΡΗΣ ήταν πολύ καλός σε κομβικά σημεία του αγώνα, κόντρα στον Ηρακλή: Στο ξεκίνημα (14-0), στην αρχή της δεύτερης περιόδου (31-22), στο διάστημα 27’-34’ (το 49-61 έγινε 69-69) και στο τέλος, όπου μετέτρεψε το 69-73 σε 79-73. Ποιον κοινό παρονομαστή έχουν τα μεγαλύτερα απ’ αυτά τα διαστήματα; Ότι ο ΑΡΗΣ, μέσω της άμυνάς του, έτρεξε.

Η καλή άμυνα είναι θεμελιώδης “λίθος” στο παιχνίδι που θέλει ο Σάββας Καμπερίδης. Μέσα απ’ αυτήν, θέλει οι παίκτες του να παίζουν το τρανζίσιον παιχνίδι όσο περισσότερο μπορούν, παρά τα κάποια βαριά κορμιά και την ηλικία ορισμένων παικτών. Ο ΑΡΗΣ το έκανε αυτό χθες και είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι μετά από μία καλή του άμυνα, και ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς βγήκε πρώτος στον αιφνιδιασμό και πήρε φάουλ. Βέβαια, σ’ αυτήν την επίδοση συνετέλεσε και το πιο ελαφρύ σχήμα του Καμπερίδη (με Σλαφτσάκη, Κουζέλογλου στη φροντ λάιν και νωρίτερα τον Χαριτόπουλο), το οποίο “μετέτρεψε” την καλή άμυνα σε κάποιους εύκολους πόντους μπροστά.

Οι αριθμοί είπαν την αλήθεια. Ο ΑΡΗΣ πήρε 25 πόντους στον αιφνιδιασμό (το 31% των συνολικών), τους 24 από τα λάθη στα οποία υποχρέωσε τον Ηρακλή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνει την καλύτερη, επιθετικά, εμφάνισή του σε επίσημο και φιλικό επίπεδο, με τους 81 πόντους που σημείωσε, παρά τα 27/63 σουτ εντός παιδιάς (μόλις 42.8%). Σ’ αυτό συνετέλεσαν και τα λίγα, για έναν αγώνα ως επί το πλείστον υψηλού ρυθμού, λάθη (μόλις 9) αλλά και ο καλύτερος έλεγχος των αμυντικών ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο.

Προτεινόμενα Άρθρα