Ένας σκόρερ με… μυαλό πλέι-μέικερ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ προχώρησε στην απόκτηση του Ουίλ Κάμινγκς και το AllAboutARIS σκιαγραφεί με την βοήθεια της στατιστικής, το προφίλ του νέου παίκτη των «κίτρινων».

Κοιτάζοντας κάποιος την στατιστική του Αμερικάνου γκαρντ βλέπει έναν παίκτη με πλούσιο επιθετικό ταλέντο και μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα. Στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε στο κολεγιακό πρωτάθλημα των Η.Π.Α. (NCAA), είχε σταθερά ανοδική πορεία. Ως πρωτοετής είχε 1,38 πόντους και 0,38 ασίστ μ.ο. σε 6,4 λεπτά συμμετοχής. Τα νούμερά του αυξήθηκαν την δεύτερη χρονιά σε 5,79 πόντους και 1,94 ασίστ σε 23,1 λεπτά συμμετοχής.

Ως τριτοετής πια, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα και ανταποκρίθηκε άψογα στις απαιτήσεις. Στο τρίτο του χρόνο στο NCAA ο Κάμινγκς μέτρησε 16,83 πόντους (με 30,8% τρίποντα και 44, 8% στα δίποντα) και 4,55 ασίστ ανά αγώνα σε 34,4 λεπτά συμμετοχής. Στην τελευταία του σεζόν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, ολοκληρώνοντας την χρονιά με 14,75 πόντους και 4,19 ασίστ σε 34 λεπτά συμμετοχής.

Η περσινή σεζόν βρήκε τον Κάμινγκς στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ (NBDL) με την φανέλα των Βάιπερς. Το στυλ παιχνιδιού του NBDL ταιριάζει απόλυτα στον 24χρονο γκαρντ ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Πιο συγκεκριμένα ολοκλήρωσε την σεζόν με 20,47 πόντους (με 47,1% δίποντα και 38,4% τρίποντα) 4,80 ασίστ και 3,59 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Η καινούργια αγωνιστική περίοδος φέρνει τον Κάμινγκς στην Ευρώπη και τον ΑΡΗ (έχει μια εικόνα από ευρωπαϊκό μπάσκετ καθώς έπαιξε 4 παιχνίδια στο ιταλικό πρωτάθλημα με την Τρέντο). Ο Αμερικάνος γκαρντ θα χρειαστεί να προσαρμοστεί σ’ έναν πιο αργό ρυθμό παιχνιδιού που περιέχει περισσότερες σετ επιθέσεις . Ο 24χρονος διαθέτει τα στοιχεία προκειμένου ν’ ανταποκριθεί σε αυτές τις συνθήκες καθώς είναι ένας σκόρερ με… μυαλό πλέι μέικερ. Ένας παίκτης δηλαδή με τρομερή ικανότητα στο σκοράρισμα, που μπορεί ν’ απειλήσει και από κοντά και από μακριά το καλάθι έχοντας επίσης την ικανότητα να παίξει στο πικ εν ρολ και να «σερβίρει» έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του και να ηρεμήσει το παιχνίδι της ομάδας του όποτε χρειαστεί.

Προτεινόμενα Άρθρα