Η κάτοχος του FIBA Europe Cup

από AllAboutARIS

Έναν παλιό γνώριμο θα βρει μπροστά του ο ΑΡΗΣ.

Οι Σκάιλαϊνερς είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις του γερμανικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Την σεζόν που μας πέρασε η ομάδα της Φρανκφούρτης κατέλαβε την 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Άλμπα Βερολίνο, επικρατώντας με 3-0 στις νίκες, όμως στα ημιτελικά έχασε με 3-1 από την μετέπειτα φιναλίστ Ουλμ.

Το «highlight» της φετινής σεζόν πάντως για τους Γερμανούς ήταν η πορεία τους στο FIBA Europe Cup. Οι Σκάιλαϊνερς πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το… τέλος του δρόμου, νικώντας στον τελικό την Βαρέζε με 66-62 και κατακτώντας το τρόπαιο (είναι ο μοναδικός ευρωπαϊκός τίτλος που έχουν).

Αυτοί που έκαναν την διαφορά φέτος για την γερμανική ομάδα ήταν οι Τζόρνταν Θίοντορ (14,5 πόντους, 4,7 ασίστ), Άαρον Ντούρνεκαμπ (11,3 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Γιόχαν Βόιτμαν (11 πόντοι, 5,3 ριμπάουντ) και Φίλιπ Σκραμπ (10 πόντοι, 2,4 ριμπάουντ).

Ο προπονητής

Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται τα τελευταία τρία χρόνια, ένας παλιός γνώριμος του ΑΡΗ. Ο λόγος φυσικά για τον Γκόρντον Χέρμπερτ, ο οποίος διετέλεσε προπονητής του Αυτοκράτορα την σεζόν 2007-08.

Η έδρα

Έδρα της ομάδας είναι η «Fraport Arena», συνολικής χωρητικότητας 5.000 θέσεων.

Προτεινόμενα Άρθρα