Ξανά κόντρα στην Μπάνβιτ

από AllAboutARIS

Αποδυναμωμένη εκ πρώτης όψεως και με νέα πρόσωπα η τούρκικη ομάδα.

Η Μπάνβιτ θα βρεθεί για δεύτερη σερί σεζόν στον ευρωπαϊκό διάβα του ΑΡΗ. Οι Τούρκοι τερμάτισαν πέρσι στην 5η θέση του πρωταθλήματος και στα πλέι οφ αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από την Νταρουσάφακα με 2-0. Πέρσι στα πλαίσια του Eurocup, ΑΡΗΣ και Μπάνβιτ μοιράστηκαν από μία νίκη στην έδρα τους και πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση.
                             
Αρκετές είναι ήδη οι αλλαγές που έχουν γίνει στην ομάδα με πρώτη αυτή στον πάγκο καθώς ο Σελτσούκ Ερνάκ αποχώρησε και τη θέση ανέλαβε ο Σάσο Φιλιπόφσκι, ενώ η Μπάνβιτ είχε κάνει πρόταση και στον Δημήτρη Πρίφτη την οποία όμως απέρριψε ο Έλληνας τεχνικός. 

Όσον αφορά το ρόστερ, σημαντικότερες αποχωρήσεις από την ομάδα που αντιμετώπισε ο ΑΡΗΣ πέρσι ήταν του Αντριέν Μορμάν που μετακόμισε στην Νταρουσάφακα, ενώ ελεύθερος έμεινε από πέρσι τον Μάρτιο ο Κόρτνεϊ Φόρτσον που είχε κάνει μεγάλη ζημιά στον ΑΡΗ πέρσι. Αντικαταστάτες τους οι Ντάμιαν Κούλιγκ (Πολωνός πρώην της Τραμπζονσπόρ, επίσης περσινός αντίπαλος του ΑΡΗ) και Τζόρνταν Θίοντορ (Αμερικανός από τους Σκαϊλάινερς της Φρανκφούρτης

Ο προπονητής

Ο Σάσο Φιλιπόφσκι ανέλαβε πριν λίγες εβδομάδες την Μπάνβιτ. Ο Σλοβένος τεχνικός ήταν για δύο χρόνια προπονητής της Ζιελόνα Γκόρα στην Πολωνία. Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας (1996-2003 και 2005-06), διετέλεσε πρώτος (2003-05 και 2011-13), ενώ έχει περάσει από τους πάγκους των Τουρόφ (2006-09), Λοκομοτίβ Ροστόφ (2009), ΤΣΣΚΑ ως βοηθός (2010) και Λοτομάτικα Ρόμα (2011). 

Η έδρα

Το «Καρά Αλί Ατσάρ Σπορ Σαλονού» με χωρητικότητα 2500 θέσεων με χαρακτηριστικό το πολύ χαμηλό ταβάνι.

Προτεινόμενα Άρθρα