«Κλείνει» στην Μπάρτσα ο Ράις

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Ράις προσπερνά στην κούρσα τον έτερο καταλανικό στόχο, Ντάριους Ανταμς.

Η Μπαρτσελόνα αναζητά τον παίκτη που θα την ενισχύσει στην περιφέρεια και ο Ταϊρίς Ράις πιθανότατα θα είναι αυτός που θα πάρει το… χρίσμα, καθώς οι «μπλαουγράνα» δουλεύουν τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να συμφωνήσουν με την Χίμκι και να αποκτήσουν τον άλλοτε παίκτη του Πανιωνίου και MVP του Final-4 του 2014 στο Μιλάνο.

Την Δευτέρα (18/7) ο Ντέιβιντ Πικ μέσω twitter αποκάλυψε το φλερτ του 29χρονου Αμερικανού γκαρντ με την Μπάρτσα και η «Mundo Deportivo» δίνει… συνέχεια, τονίζοντας πως απομένουν λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί το deal που θα φέρει τον Ράις στη Βαρκελώνη.

Ο Αμερικανός με διαβατήριο Μαυροβουνίου αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα παίκτης της Μπαρτσελόνα, καθώς ο γενικός διευθυντής της Χίμκι, Πάβελ Αστάκοφ δήλωσε στην «Sport Express» πως «σχεδόν έχουμε φτάσει σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα. Ο Ράις έχει συμφωνήσει με την Μπαρτσελόνα και όλοι μας θα βγούμε κερδισμένοι».

Ο Ράις θα είναι ο παίκτης που θα αποκτηθεί, αντί του Ντάριους Ανταμς, ο οποίος επίσης ήταν στο στόχαστρο των Καταλανών, αλλά έχασε πόντους στην… κούρσα για συγκεκριμένους λόγους:

Α. Ο Ράις διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο (Μαυροβούνιο), σε αντίθεση με τον Ανταμς, ο οποίος παρά τις πληροφορίες για απόκτηση βουλγαρικού διαβατηρίου, έως τώρα δεν προκύπτει πως θα το πάρει άμεσα.

Β. Για να αποκτηθεί ο Ανταμς πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά η Λαμποράλ, παρότι δεν έχει πλέον εν ισχύ συμβόλαιο μαζί του, λόγω του όρου που αφορά τις ομάδες της ACB εφόσον θέλουν να τον αποκτήσουν. Το κόστος για την αποζημίωση της Λαμποράλ θα είναι αρκετά μεγαλύτερο σε σχέση με τα χρήματα που αξιώνει η Χίμκι.

Γ. Η Χίμκι κατέβασε σε τέτοιο βαθμό τις απαιτήσεις της για τον Ράις, τις οποίες μπορεί να ικανοποιήσει η Μπαρτσελόνα.

Προτεινόμενα Άρθρα