Μεταγραφικό σίριαλ με Ιγκουαϊν

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η ιταλική εφημερίδα «Tuttosport» κυκλοφόρησε σήμερα με βασικό θέμα στο πρωτοσέλιδό της τον Γκονζάλο Ιγουαΐν και με τίτλο «Κωμωδία».

Κωμωδία ή δράμα, το μόνο βέβαιο είναι ότι πρόκειται για σίριαλ. Πρωταγωνιστής είναι ο αργεντινός επιθετικός και δίπλα του σε δεύτερους, αλλά εξίσου σημαντικούς ρόλους, οι παράγοντες της Νάπολι, της Γιουβέντους, της Ατλέτικο, της Λίβερπουλ, της Παρί Σεν Ζερμέν, της Τσέλσι… Η μισή Ευρώπη θέλει τον Ιγουαΐν, αυτός φέρεται να έχει συμφωνήσει με τη Γιουβέντους, ο πρόεδρος της Νάπολι κάνει λόγο για «παραμύθια» και αναμένουμε με ενδιαφέρον τα επόμενα επεισόδια.

Το σίριαλ άρχισε στις αρχές του καλοκαιριού όταν ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος την περσινή σεζόν πέτυχε 36 γκολ, με δηλώσεις του έλεγε εμμέσως, πλην σαφώς ότι ίσως έχει κλείσει ο κύκλος του στους «παρτενοπέι», ότι ίσως είναι καιρός να ψάξει κάτι άλλο στην καριέρα του και λέγοντας. Αυτό ακούγοντας άλλες ευρωπαϊκές ομάδες άρχισαν να κάνουν διερευνητικές κρούσεις. Τον ήθελε η Τσέλσι, αυτοπροτάθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν, η Ατλέτικο Μαδρίτης εξέτασε την περίπτωσή του, κατόπιν ο ίδιος δήλωσε επιθυμία να δοκιμάσει την τύχη του στην Πρέμιερ Λιγκ και γιατί όχι στη Λίβερπουλ, ακόμα και «τρελή» πρόταση από την Κίνα έφτασε στα χέρια του για να ανανεώσει τελικά για τέσσερα χρόνια με τη Νάπολι! 

Και εκεί που όλα έδειχναν την παραμονή του στο «Σαν Πάολο» εμφανίστηκε η Γιουβέντους, του προσέφερε συμβόλαιο μέχρι το 2020 με ετήσιες απολαβές 7,5 εκατομμύρια ευρώ και συμφώνησαν. Κι ενώ οι μέρες περνούν δεν φαίνεται στον ορίζοντα να επιβεβαιώνεται η μετακίνηση του Ιγουαΐν στη «μεγάλη κυρία», η οποία για να τον αποκτήσει πρέπει να καλύψει την ρήτρα των 94 εκατομμυρίων ευρώ που έχει στη συμφωνία του με τους Ναπολιτάνους. Αν αυτό συμβεί θα πρόκειται για την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Serie A. Αν συμβεί!

Με χθεσινές δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, το έριξε στην… τρελή λέγοντας έξαλλος: «Ρώτησα τον Μαρότα αν προτίθεται να πληρώσει την ρήτρα του Ιγουαΐν που είναι 94 εκατομμύρια ευρώ και μου είπε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να το κάνει. Υπάρχει μεγάλη άγνοια στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Αυτά τα ηλίθια πράγματα τα λένε μόνο για να πουλήσουν οι εφημερίδες σε απελπισμένους ανθρώπους. Υπάρχει μία ρήτρα που αν κάποιος την δώσει, τότε η Νάπολι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο αυτό συζητάμε και τίποτα άλλο. Ο Ιγουαΐν είναι σε διακοπές και στις 25 Ιουλίου θα επιστρέψει κανονικά στον σύλλογο». Σαν να λέμε… ξεχάστε το! 

Ή μήπως όχι; Τα σχετικά ρεπορτάζ στην Ιταλία αναφέρουν πως η Γιουβέντους θα καλύψει τη ρήτρα και θα ικανοποιήσει οικονομικά τη Νάπολι, αλλά αυτό θα γίνει όταν πάρει τα χρήματα από τη μεταγραφή του Πολ Πογκμπά, πιθανότατα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Άλλο σίριαλ αυτό, καθώς τα δημοσιεύματα κάνουν επίσης λόγο για συμφωνία των εμπλεκόμενων πλευρών, αλλά επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν…

Προτεινόμενα Άρθρα