Υποβιβάστηκε η Εθνική Νέων Γυναικών

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η Εθνική Νέων Γυναικών δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τουρκίας και υποβιβάστηκε στην Β’ κατηγορία

Η Εθνική δεν πρόλαβε το 24άρι και υποβιβάστηκε στη Β’ Κατηγορία του Ευρωμπάσκετ, καθώς «λύγισε» στην παράταση (κ.α. 61-61) με 65-67 από την Τουρκία.

Η “γαλανόλευκη”, η οποία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγωνίστηκε χωρίς την λαβωμένη Ελέαννα Χριστινάκη που μπήκε στο παρκέ στο τελευταία τρίλεπτο της παράτασης, είχε το έλεγχο του παιχνιδιού στη μεγαλύτερη διάρκεια του, αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει την αντεπίθεση της Τουρκίας. Η Εθνική πήρε την 14η θέση του Ευρωμπάσκετ κι εν αντιθέσει με την Τουρκία υποβιβάστηκε στη Β’ Κατηγορία.

Η Εθνική βασιζόμενη στην καλή της άμυνα μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού και η συμπλήρωση των 20′ την βρήκε να προηγείται με 18-11, ενώ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στην δεύτερη περίοδο. Η «γαλανόλευκη» στο 14′ προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά πόντων (22-12), ενώ πήγε στα αποδυτήρια έχοντας σε απόσταση 15 πόντων την Τουρκία (38-23). 

Η Τουρκία, όμως, δεν παρέδωσε τα… όπλα και βελτιώνοντας την αμυντική της παρουσία «ροκάνισε» την διαφορά στην τρίτη περίοδο, με την Παυλοπούλου να γράφει το 47-38 του 30′. Η Εθνική Γυναικών διατήρησε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της τέταρτης περιόοδυ, αλλά είδε την Τουρκία να μειώνει σε 57-54 κια να ισοφαρίζει σε 59-59. Η Φασούλα έκανε το 61-59 28”, αλλά η Τουρκία κατάφερε να ισοφαρίσει (61-61) στέλνοντας το ματς στην παράταση. 

Η Τουρκία φάνηκε να έχει περισσότερες δυνάμεις στον έξτρα χρόνο, αλλά η Εθνική είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην δεύτερη παράταση. Η «γαλανόλευκη» 7” για το φινάλε ξεκίνησε την επίθεσή της μετά από άστοχη προσπάθεια της Τουρκίας, αλλά δεν έγινε σωστή εκτίμηση του χρόνου και το καλάθι της Χριστινάκη ήταν εκπρόθεσμο. 

Δεκάλεπτα: 18-11, 38-23, 47-38, 61-61, 65-67

Προτεινόμενα Άρθρα