Κατηγορείται για καταπάτηση κανόνων ηθικής ο Τζίανι Ινφαντίνο

από AllAboutARIS

Κατηγορίες και για παράτυπα έξοδα

Απαντήσεις θα κλιθεί να δώσει ο επικεφαλής της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, στην επιτροπή Ήθους του Ομοσπονδίας για τις κατηγορίες που σχηματίστηκαν προς το πρόσωπό του, σύμφωνα με το BBC.

Ο Ελβετός πάντως, αρνείται τις κατηγορίες αλλά θα εμφανιστεί στην προανακριτική διαδικασία. Αν θεωρηθεί αναγκαίο να ξεκινήσει επίσημη έρευνα, τότε ο Ινφαντίνο θα τεθεί υπό διαθεσιμότητα για 90 μέρες, όπως είχε συμμβεί με τους Μπλάτερ και Πλατινί.

Ο πρόεδρος της FIFA, κατηγορείται για καταστροφή ηχητικών ντοκουμέντων στο συμβούλιο του οργανισμού που έγινε στο Μεξικό. Επίσης κάποιοι υποστηρίζουν πως έψαχνε τρόπο να απολύσει τον Ντομένικο Σκάλα, υπεύθυνο της μισθοδοσίας του ισχυρού άνδρα της FIFA. Επιπλέον, τον βαραίνουν κατηγορίες και για παράτυπα έξοδα.

Πάντως, ο Ινφαντίνο είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει τους κανόνες και να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας: «Ο πρόεδρος της FIFA έχει δηλώσει δημοσίως πως σέβεται πλήρως την δουλειά της επιτροπής ήθους της FIFA και αν χρειαστεί θα δώσει ό,τι στοιχεία και πληροφορίες έχει για να βοηθήσει στην έρευνα».

Προτεινόμενα Άρθρα