Τον υποβιβασμό του Πανελευσινιακού για δωροδοκία αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Μάλιστα στο SDNA μνημονεύεται στο σκεπτικό της Επιτροπής, επειδή με τα δημοσιεύματά του απέτρεψε την τέλεση της τελικής συνάντησης για τη δωροδοκία! 

Πρόκειται για την υπόθεση με αφορμή τον αγώνα Παναχαϊκής – Πανελευσινιακού στις 7.2.2016 για το πρωτάθλημα της Football League.

Σύμφωνα με το σκεπτικό ο Κωνσταντίνος Γκαλούφας, πρώην γενικός αρχηγός του Ηρακλή Ψαχνών, ενήργησε καθ’ υπόδειξη του προέδρου του Πανελευσινιακού, Σπύρου Δημόπουλου, και συνάντησε στο casino Λουτρακίου τον ποδοσφαιριστή της Παναχαϊκής, Γιώργο Λαμπρόπουλο, τον οποίο γνώριζε επειδή παλαιότερα αγωνιζόταν στον Ηρακλή Ψαχνών.
 
Ο Γκαλούφας πρότεινε 8.000 ευρώ στον Λαμπρόπουλο προκειμένου τόσο ο ίδιος όσο και ακόμα δύο συμπαίκτες του να έχουν μειωμένη απόδοση στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό.

Ο Λαμπρόπουλος υποψιασμένος για το αντικείμενο της συνάντησης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Παναχαϊκής, Π. Τσιριμπή, ενώ κατόπιν συστάσεων του ενημερώθηκε και η αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας.
 
Ο Λαμπρόπουλος, λειτουργώντας κατ’ εντολή της αστυνομίας –για την υπόθεση έχει ανοίξει δικογραφία και από την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας – ζήτησε 12.000 ευρώ. 

Ο Γκαλούφας αρνήθηκε και κλείστηκε ραντεβού για το απόγευμα της Παρασκευής 5.2.2016 για να δοθούν τα χρήματα (8.000 ευρώ). Η συνάντηση όμως δεν έγινε γιατί διότι το γεγονός διέρρευσε στα διαδικτυακά μέσα όπως το SDNA.

Ο Δημόπουλος με τον Γκαλούφα γνωρίζονταν από την περίοδο που ο Δημόπουλος ήταν μάνατζερ ποδοσφαιριστών. Aμφότεροι αρνήθηκαν τις αποδιδόμενες σ’ αυτούς πράξεις.

Η ποινή, που είναι εφέσιμη εντός πέντε ημερών, είναι υποβιβασμός του Πανελευσινιακού και αφαίρεση έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Επίσης επιβλήθηκε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους στον Σπύρο Δημόπουλο.

Προτεινόμενα Άρθρα