«Εμπνευστήκαμε τα χρώματα μας, από την κερκίδα του ΑΡΗ» (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι «κίτρινοι», πηγή έμπνευσης για τον σύνδεσμο των Καταλανών

Οπως όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες, έτσι και η Μπαρτσελόνα έχει τους δικούς της συνδέσμους οργανωμένων οπαδών, με τους «Ντρακς» να είναι αυτοί που ξεχωρίζουν. Με τους οποίους μάλιστα, υπάρχει και ένας ιδιαίτερος δεσμός όσον αφορά τον ΑΡΗ.

Στο αφιέρωμα του «gazzetta.gr» για την Μπαρτσελόνα και την Καταλονία, ο πρόεδρος των οργανωμένων οπαδών της «Μπάρτσα», (στρα γραφεία του συνδέσμου υπάρχουν κασκόλ και σημαίες του ΑΡΗ) μιλάει για τους Θεσσαλονικείς και αναφέρει ότι από την κερκίδα του Παλέ, εμπνεύστηκε το κίτρινο χρώμα του συνδέσμου.  

«Η ιστορία με τον ΑΡΗ, είναι πολύ παλιά. Με ενθουσίαζε πολύ να βλέπω εκείνες τις μεγάλες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τις παρακολοθούσα με πολύ ενδιαφέρον. 

Και εκείνη η εξέδρα του ΑΡΗ, όλοι  στα κίτρινα με τη φανέλα της ομάδας, ήταν κάτι που θαύμαζα. Ετσι λοιπόν όταν μου ήρθε η σκέψη για την ίδρυση του συνδέσμου μας και σκέφτηκα το χρώμα, μου ήρθε αυτόματα η εικόνα εκείνης της εξέδρας. Ενιωσα ότι το χρώμα που πρέπει να έχει ο σύνδεσμος μας, είναι το κίτρινο», ήταν τα λόγια του όσον αφορά τον ΑΡΗ

Προτεινόμενα Άρθρα