Οι "τρικολόρ" υπέταξαν τα "πάντσερ"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Μετά από ένα κλειστό παιχνίδι, οι Γάλλοι κατάφεραν με δύο τέρματα του Αντουάν Γκριεζμάν να επιβληθούν με σκορ 2-0 των αναποτελεσματικών Γερμανών.

Σε ένα κλειστό παιχνίδι τακτικής, με τους Γερμανούς να έχουν να ξεπεράσουν και το βάρος των αρκετών απουσιών, οι διοργανωτές Γάλλοι επιβλήθηκαν, με χαρακτηριστική άνεση (και τύχη στο τέλος) με 2-0 και πήραν την πρόκριση σε έναν ακόμη τελικό. 

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ, παρόλη την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπόρεσε να ξεκλειδώσει την συμπαγή άμυνα των “τρικολόρ” και μετά από το τραγικό λάθος του Μπάστιαν Σβαινστάιγκερ λίγο πριν την λήξη του 45λέπτου, βρέθηκε πίσω στο σκορ, μετά από ευστοχη εκτέλεση του Γκριεζμάν (45′). 

Οι Γερμανοί είχαν την κατοχή ο Γκριεζμάν την ουσία:

Με την είσοδο των ομάδων η κατάσταση γίνονταν όλο και πιο πιεστική από τους Γερμανούς που έψαχναν απεγνωσμένα, χωρίς όμως ουσία,  το γκολ της ισοφάρισης, αφήνοντας όμως αρκετά κενά στην άμυνα. Οι Γάλλοι αρκέστηκαν σε αμυντικό παιχνίδι ψάχνοντας ευκαιρία για γρήγορες αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές ο Γκριεζμάν, μετά και την άστοχη έξοδο του Νόιερ, “κλείδωσε” την πρόκριση για τους διοργανωτές σημειώνοντας ανενόχλητος το 2-0 (72′) και εξασφαλισε τον τίτλο του MVP του ημιτελικού.

Οι Γερμανοί, στα λεπτά που ακολούθησαν αύξησαν την πίεση τους, όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον σταθερό και εντυπωσιακό Λιορίς, που κράτησε το “0” για την εστία του και συνέβαλε  τα μέγιστα στην νίκη της ομάδας του που οδήγησε στην πρόκριση. 

Οι Γάλλοι θα βρούν στον τελικό την Πορτογαλία και τον φορμαρισμένο και διψασμένο για διάκριση με την εθνική, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Προτεινόμενα Άρθρα