Πανικός στην πρώτη ημέρα της Free Agency.

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Οι 30 ομάδες του ΝΒΑ έχουν τη δυνατότητα να μοιράσουν λεφτά δεξιά και αριστερά

Η Free Agency ξεκίνησε και έκανε… θόρυβο. Όπως δηλαδή αναμενόταν, με την εκτόξευση του salary cap στα 94 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο δίνει στις 30 ομάδες του ΝΒΑ τη δυνατότητα να μοιράσουν λεφτά δεξιά και αριστερά. Η αρχή έγινε με τις ανανεώσεις του DeMar DeRozan και του Bradley Beal, τη μεγάλη συμφωνία του Timofey Mozgov με τους Lakers, τη μάχη Portland-Memphis για τον Chandler Parsons και την επικείμενη συμφωνία του Joakim Noah με τους Knicks.

 
Οι κινήσεις των ομάδων δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Andre Drummond συμφώνησε για μάξιμουμ συμβόλαιο με το Detroit (που πήρε και τον Ish Smith), ο Nicolas Batum έμεινε στη Charlotte, ενώ οι Lakers ανανέωσαν τον Jordan Clarkson. Πέρα απ’ όλα αυτά, όμως, υπήρξαν κι άλλες ειδήσεις κατά την πρώτη βραδιά της Free Agency…

 
Μέχρι τις 4 Ιουλίου ο Durant

 
Αρχίζουμε με τον free agent του καλοκαιριού, τον Kevin Durant, ο οποίος σκοπεύει να ανακοινώσει πολύ γρήγορα την απόφαση του. Όπως έγραψε το Yahoo, o “K.D.” θα έχει ενημερώσει μέχρι τις 4 Ιουλίου σε ποια ομάδα θα ακολουθήσει την καριέρα του, αν και φημολογείται έχει ήδη πάρει την απόφαση του, πριν καν συναντηθεί με τις ομάδες που τον διεκδικούν… Προφανώς, δύσκολα θα φύγει φέτος από την Oklahoma City.

 
Dallas, Miami για Whiteside

 
Το Miami ήταν η πρώτη ομάδα που συναντήθηκε μετά τα μεσάνυχτα με τον Hassan Whiteside, χωρίς όμως να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Ο σέντερ της Heat προφανώς θα επιδιώξει να μιλήσει και με άλλες ομάδες πριν πάρει την απόφαση του. Ακολουθεί το ραντεβού που έχει με τους Mavericks, ίσως την ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες να τον κερδίσει.

Η συνάντηση του Horford στην Atlanta

 
Ούτε ο Al Horford έφυγε με συμφωνία από τη συνάντηση που είχε με τους Hawks, όπως αναμενόταν δηλαδή. Ο Δομινικανός σέντερ φέρεται να έχει ενημερώσει τα «γεράκια» ότι θα περιμένει να ενισχυθούν πρώτα πριν αποφασίσει εάν θα παραμείνει.

 
Οι διεκδικητές του Gasol

 Πολλές ομάδες έχουν ήδη επικοινωνήσει με τον Pau Gasol, μεταξύ αυτών οι Knicks, οι Blazers και οι Timberwolves. Ο Ισπανός σέντερ αποτελεί επίσης προτεραιότητα για τους Spurs, εντούτοις ο ίδιος φέρεται να μην έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στους Lakers. Αυτό βέβαια ίσχυε πριν να συμφωνήσει η ομάδα του L.A. με τον Mozgov…

 
Πήρε D.J. Augustin το Orlando

 Πόιντ γκαρντ έψαχνε, πόιντ γκαρντ βρήκε το Orlando, που συμφώνησε με τον D.J. Augustin. Την προηγούμενη σεζόν ο 28χρονος πόιντ γκαρντ έπαιξε σε Oklahoma City και Denver, έχοντας 7,5 πόντους και 3,2 ασίστ σε 19 λεπτά κατά μέσο όρο.

Έναν πόιντ γκαρντ εδώ και τώρα (στο Brooklyn)

 Έντονο είναι το ενδιαφέρον των Nets για τον Rajon Rondo το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Όπως έγραψε το Yahoo, το Brooklyn ενδιαφέρεται και για τον Tyler Johnson, ο οποίος ίσως πάρει ακόμα και 10 εκατομμύρια ετησίως αυτό το καλοκαίρι, ενώ περιμένει σήμερα για προπόνηση και τον Brandon Jennings. Στο στόχαστρο των Nets είναι ακόμα ο Allen Crabbe.

 Έχει ζήτηση ο Evan Turner

 Οι Celtics θα έχουν πολύ δύσκολο έργο, εάν επιθυμούν πραγματικά να κρατήσουν τον Evan Turner. O combo guard βρίσκεται στο L.A. και οι φήμες τον θέλουν να βρίσκονται πιο κοντά στους Lakers, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει ακόμα από τη Νέα Υόρκη, τη Νέα Ορλεάνη, το Chicago, το Memphis και το Dallas.

 
Συναντήθηκε με Houston o Bazemore

 
Ανήμερα των γενεθλίων του ο Kent Bazemore συναντήθηκε με τους Rockets, ωστόσο… δώρο (συμβόλαιο) δεν πήρε. Ο 27χρονος σμολ φόργουορντ μίλησε ακόμα με τους Lakers και έπεται συνέχεια.

Οι υπόλοιπες φήμες

 

Αρκετές ομάδες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον Dion Waiters. Οι Nets, οι 76ers, οι Bulls, η Heat και οι Kings πλησίασαν τον restricted free agent της Oklahoma City. Οι «βασιλιάδες» έχουν ενδιαφερθεί επίσης για τον Matthew Dellavedova, μαζί με τους Hawks, τους Mavericks και τους Bucks, ενώ η Utah, το Miami, η Βοστώνη, η Washington και η Minnesota ήταν οι πρώτες ομάδες που μίλησαν με τον Luol Deng.

 

Στο μεταξύ, το Orlando και οι Clippers ήταν οι πρώτες ομάδες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον Jeff Green, ενώ η Washington μετά τη συμφωνία με τον Beal επικοινώνησε με άλλον ένα δικό της free agent, τον Jared Dudley. Τον έμπειρο σούτινγκ γκαρντ καλοβλέπουν ακόμα οι Nets, η Jazz και οι Suns.

Προτεινόμενα Άρθρα