Στα ημιτελικά από την… βούλα η Πορτογαλία

από AllAboutARIS

Πολωνία και Πορτογαλία χρειάστηκε να φτάσουν μέχρι τα πέναλτι για να λύσουν τις διαφορές τους, με τους Πορτογάλους να αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικοί και να παίρνουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Euro.

Ο αγώνας:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς στο 2ο λεπτό ο Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Η Πορτογαλία μετά το σοκ συνήλθε και κατάφερε να κάνει το 1-1 στο 33΄ με τον Ρενάτο Σάντσεζ, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι Πορτογάλοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δημιουργούν φάσεις, όμως καμία δεν μπορούσε να παραβιάσει την εστία του Φαμπιάνσκι, με αποτέλεσμα το 1-1 να παραμείνει μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Στο έξτρα μισάωρο της παράτασης, η Πολωνία έγινε πιο απειλητική, χωρίς όμως να φτάσει σε κάποιο γκολ κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, οι Ίβηρες με ήρωα τον Ρουί Πατρίτσιο που απέκρουσε το 4ο πέναλτι του Μπλαζικόφσκι, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 5-3 (ο Κουαρέσμα ευστόχησε στο τελευταίο).

Η παρέα του Ρονάλντο γίνεται η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει την συμμετοχή της στην ημιτελική φάση, εκεί όπου θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ουαλία-Βέλγιο.

Προτεινόμενα Άρθρα