ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ AllAboutARIS: «Καθαρός» ΑΡΗΣ στη Football League

από AllAboutARIS

Από του χρόνου ομάδες που οικειοθελώς υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία, θα πληρώνουν το 50% σε παίκτες και προπονητές όταν επανέρχονται στις επαγγελματικές κατηγορίες. Δεν έχει αναδρομική ισχύ για ομάδες που ήδη έχουν υποβιβιστεί και επανέρχονται.

Ακόμη μια ευχάριστη είδηση για τον ΑΡΗ, αυτή την φορά από την ΕΠΟ και τον νέο ΚΑΠ που θα ισχύσει τη σεζόν 2016-17 στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και είναι πλέον στον… αέρα.  Στον νέο κανονισμό που ψηφίστηκε από την εκτελεστική επιτροπή στις 14/6 και ειδικά στο παράρτημα ένα που αφορά τις υποχρεώσεις της νέας εταιρίας που αφού εκκαθαρίστηκε επανέρχεται στις επαγγελματικές κατηγορίες, άρα και τον ΑΡΗ, δεν θα υπάρχει αναδρομική ισχύ και έτσι οι κίτρινοι (και όσες ομάδες εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία πχ Εργοτέλης) δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το 50% σε ποδοσφαιριστές, άλλες ομάδες, προπονητές, γυμναστές και γενικά προπονητικού τιμ, διαμεσολαβητές, διοργανώτρια, Ομοσπονδία, FIFA, UEFA), τις οποίες έχει δημιουργήσει η Π.Α.Ε που υποβιβάστηκε αφού όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου θα ισχύσουν επί των ομάδων που δεν δηλώνουν συμμετοχή ή αποχωρούν από το πρωτάθλημα από την αγωνιστική περίοδο 2016/2017 και εντεύθεν».

 Όχι τον ΑΡΗ δηλαδή που ακολούθησε αυτή τη διαδικασία πριν από δυο χρόνια αλλά όσες ομάδες επιλέξουν να το κάνουν από την επόμενη σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι οι κίτρινοι θα πάρουν κανονικά άδεια από την ΕΠΟ για την επόμενη σεζόν όταν έρθει η ώρα και το σημαντικότερο θα αγωνιστούν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία χωρίς να κουβαλούν τα παλιά χρέη στην νέα εταιρία που συστήνεται καθαρή. Εξέλιξη που προκαλεί ανακούφιση και ένα πονοκέφαλο λιγότερο για την νέα ΠΑΕ ΑΡΗΣ και τον νέο ιδιοκτήτη της.

Πέρα από τον ΑΡΗ ευεργετικός ειναι ο νόμος και για ΟΦΗ, Εργοτέλη και Ολ. Βόλου.

Προτεινόμενα Άρθρα