«Υπάρχει κάποιος που μπαίνει μπροστά και βάζει χρήματα»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ποιες οι επόμενες κινήσεις για τον ΑΡΗ, σύμφωνα με τον νομικό της ομάδας

Την καταβολή των 1,2 εκατ. ευρώ από πλευράς Καρυπίδη επιβεβαίωσε ο Παναγιώτης Μαστροθύμιος, μιλώντας στην εκπομπή «AllAboutARIS Fans» στο LIBERO 107.4.

Το μέλος της διοικούσας επιτροπής επισημοποίησε την παρουσία του συγκεκριμένου ποσού στον λογαριασμό του νέου μετοχικού κεφαλαίου, αναφερόμενος επίσης στις κινήσεις που θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα. 

Για την καταβολή των χρημάτων από τον Θεόδωρο Καρυπίδη: «Η επίσημη ενημέρωση λέει ότι υπάρχει υπερκάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου. Είμαστε λίγο πάνω από το 1,2. Από Δευτέρα θα ξέρουμε αναλυτικά πόσα έβαλε ο καθένας, από την τράπεζα, όπως και το ποσοστό που αναλογεί στον καθένα από τους καταθέτες.

Με την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου, ανάβει το πράσινο φως για τις εξελίξεις. Ο ΑΡΗΣ έχει έναν… στρατηγό, αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Το… ρεζερβουάρ γέμισε και υπάρχει κάποιος που μπαίνει μπροστά για να τρέξει τις διαδικασίες. Αυτός που έβαζε και θα συνεχίσει να βάζει… ζεστό χρήμα».

Για το τι ακολουθεί από εδώ και πέρα για τον ΑΡΗ: «Στόχος είναι να τρέξουμε τις διαδικασίες άμεσα και να έχουμε μέσα στις επόμενες ημέρες το συμβούλιο που θα μα αντικαταστήσει. Από Δευτέρα ξεκινούν οι διαδικασίες μέσω συμβολαιογράφου και ΓΕΜΗ, όπως και η ενημέρωση της ΕΕΑ για τους μετόχους που έχουν προκύψει.

Η δική μας επιτροπή θα απευθυνθεί στην ΕΕΑ, για να αδειοδοτηθεί η εγγραφή του μεγαλομετόχου στο μετοχολόγιο της εταιρίας. Εκεί αρχίζει και η επαφή με το ΓΕΜΗ. Αυτά θα τρέχουν παράλληλα. Και το ΓΕΜΗ θα χτυπήσει την πόρτα της ΕΕΑ, αλλά προηγείται η δική μας επικοινωνία με την Επιτροπή».

Για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πώληση της Βέροιας: «Και η δική μου ενημέρωση αναφέρει το ίδιο. Πρέπει όμως να περάσει και από την ΕΕΑ».

Για τo χθεσινό ρεπορτάζ του AllAboutARIS, σχετικά με την πρόθεση Κοντονή για αντικατάσταση της ΕΕΑ: «Ανεπίσημα γνώριζα ότι στις προθέσεις του Υπουργείου είναι να προχωρήσει σε αυτή την αντικατάσταση. Εμείς παρόλα αυτά πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για όλα τα ζητήματα».

Για το ενδεχόμενο μη αντικατάστασης το αντιπροέδρου της ΕΕΑ ή την αντικατάσταση των μελών της: «Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα σενάρια. Από τις επαφές που κάναμε με το ΓΕΜΗ και με την ΕΕΑ, δεν είναι σε θέση να απαντήσουν. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη λύση, αν δεν υπάρξει αντικατάσταση».

Για το κατά πόσο μπορεί το ΓΕΜΗ να δώσει άδεια στον ΑΡΗ να συστήσει την νέα εταιρία, παρακάμπτοντας την ΕΕΑ: «Θεωρητικά μπορεί να το κάνει, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμα με σιγουριά. Στο ΓΕΜΗ έχουν ως δεδομένο ότι πρέπει να απευθυνθούν στην ΕΕΑ. Για αυτό πάμε πάλι σε σενάρια».

Για το πότε υπολογίζεται να είναι έτοιμη η νέα ΠΑΕ: «Το αισιόδοξο σενάριο που τρέξαμε όλο αυτό τον καιρό, λέει ότι ενδεχομένως τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, θα έχουμε την πρόσκληση των νέων μετόχων της ΠΑΕ. Θα πρέπει όμως να το δούμε. Προβλέπεται φυσικά η λειτουργία της ομάδας κανονικά, υπό της αίρεση της δικής της υποχρέωσης να γίνει κανονική εταιρία».

Κλείνοντας, ο κ. Μαστροθύμιος, υπογράμισε: «Είναι ένας δρόμος μετ εμποδίων, που θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι. Με αντίπαλο τον χρόνο, προσπαθώντας παράλληλα να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια. Δεν τίθεται θέμα πανηγυρισμού».

Προτεινόμενα Άρθρα