Το 1,2 εκ μόνο για τον Καρυπίδη

από AllAboutARIS

Πάνω από 3εκ ευρώ θα πρέπει να καταβάλει συνολικά ο οποισδήποτε επίδοξος επενδυτής που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην ΑΜΚ της νέας ΠΑΕ αφού βάσει συμφωνητικού του Α.Σ με τον ερασιτέχνη οφείλει να καταβάλει στον Καρυπίδη τα χρήματα που έβαλε αλλά και την υπεραξία!

Ο νόμος για τη συμμετοχή στην ΑΜΚ της νέας ΠΑΕ ΑΡΗΣ όπως και κάθε άλλης εταιρίας ασφαλώς, είναι σαφής και περιλαμβάνει μια σειρά από ημερομηνίες, όρους και προϋποθέσεις. Δεν αποκλείει κανέναν που έχει τα χρήματα και τη θέληση να συμμετέχει σε αυτή, είτε είναι μέλος του ερασιτέχνη ΑΡΗ είτε όχι. Στην εν εξελίξει ΑΜΚ της νέας ΠΑΕ ΑΡΗΣ όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά αφού για οποιονδήποτε άλλο πλην του Θόδωρου Καρυπίδη, δεν αρκεί να βάλει 1,2εκ ευρώ, όσο είναι δηλαδή το ποσό που έχει ορίσει η Γ.Σ των μελών του Α.Σ.

Τι εννοούμε; Τίποτα παραπάνω από όσα ορίζονται στο συμφωνητικό συνεργασίας που υπέγραψαν ερασιτέχνης ΑΡΗΣ και Καρυπίδης πριν  από περίπου οκτώ μήνες και ισχύει φυσικά από τη στιγμή που ο τελευταίος αποδείχθηκε συνεπής στην βασική προϋπόθεση, δηλαδή την άνοδο. Σε αυτό αναφέρεται ρητά ότι: «εφόσον προκύψει άλλος, εκτός του Εφόρου, επενδυτής διαθέσιμος να καλύψει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου, οφείλει να επιστρέψει στον ΕΦΟΡΟ, (σ.σ δηλαδή τον Καρυπίδη) το σύνολο των λογιστικά αποδεδειγμένων χρημάτων που κατέβαλε ο τελευταίος ως χρηματοδότηση της ομάδας για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στη Γ΄ Εθνική κατηγορία εντός 3 μηνών από την εξώδικη προς τούτο όχλησή του» . Όπερ σημαίνει πολύ απλά ότι εφόσον στο τέλος του μήνα λογιστικοποιηθεί από τον ερασιτέχνη πχ 1εκ ευρώ ως ταμειακή διευκόλυνση από τον νυν υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος, αυτό το ποσό θα πρέπει να δώσει ο επίδοξος επενδυτής στον Καρυπίδη συν φυσικά τα 1,2εκ ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα χρήματα που θα χρειαστεί όποιος τυχόν ενδιαφέρεται. Στο ίδιο άρθρο του συμφωνητικού γίνεται αναφορά στην υπεραξία που θα έχει αποκτήσει η ομάδα. Τόσο λόγω της αγωνιστικής της ανόδου, όσο και οι ποδοσφαιριστές, για τον ίδιο λόγο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «συμφωνείται δια του παρόντος ως εύλογη και γεγενημένη από τώρα υποχρέωση του πρώτου συμβαλλόμενου για την καταβολή προς τον ΕΦΟΡΟ  (από τον ίδιο ή από το νέο επενδυτή),  ως υπερβάλλον της αξίας των γεγενημένων από πλευράς του εξόδων, το ισόποσο των δαπανηθέντων. Εξ ετέρου, ρητά δηλώνει ο δεύτερος συμβαλλόμενος (έφορος), ότι παραιτείται από τώρα από κάθε αξίωση αναζήτησης του ανωτέρω οφειλόμενου σε αυτόν ποσού της ρήτρας υπεραξίας από τον ΑΣ Άρης, περιορίζοντας ρητά την απαίτησή του αυτή μόνο έναντι του τυχόν νέου επενδυτή». Δηλαδή υπολογίστε χονδρικά άλλο ένα εκατομμύριο που ανεβάζει τον λογαριασμό πάνω από τα 3εκ!, νούμερο που δεν το λες και αμελητέα ποσότητα και σίγουρα αποτρεπτικό για όποιον σκέφτεται την εμπλοκή του με τον ΑΡΗ. Γιατί άλλο το 1,2 εκ ευρώ συν όσα χρήματα απαιτηθούν τη νέα σεζόν ώστε να επιτευχθεί η άνοδος, κι άλλο συν τουλάχιστον άλλα 2εκ ευρώ που θα πρέπει να δοθούν στον Καρυπίδη, που διατηρεί την απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα ΠΑΕ εφόσον πέτυχε την άνοδο.

Προτεινόμενα Άρθρα