«Τιμωρία με πολιτικό υπόβαθρο»

από AllAboutARIS

Κατηγόρησε και τον Βρετανικό τύπο

Πρόστιμο 150.000 ευρώ και ποινή αποβολής από τη διοργάνωση αλλά με αναστολή επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA στη Ρωσία για τα επεισόδια με την Αγγλία στον αγώνα των δύο ομάδων στο «Βελοντρόμ».

Λίγες ώρες αργότερα ήρθε η πρώτη επίσημη απάντηση από πλευράς Ρωσίας, με τον Αρτιόμ Τζιούμπα να εκφράζει την πεποίθησή του ότι υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο και να αναδεικνύει την -ευρύτερη- στάση του βρετανικού Τύπου.

«Δεν είναι δυνατόν! Δεν πρόκειται να αποκλειστούμε για αυτά τα πράγματα, θα ήταν πραγματικά ηλίθιο να αποκλειστούμε για το λόγο αυτό. Διαβάζοντας τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, βγάζεις το συμπέρασμα ότι οι οπαδοί της Αγγλίας είναι άγγελοι. Πρέπει να είσαι αντικειμενικός για να καταλάβεις ότι η ευθύνη είναι κοινή», ανέφερε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου.

«Δεν μας αρέσει να βλέπουμε τέτοια προβλήματα στο ποδόσφαιρο, προτιμούμε να επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι. Δεν είναι τουρνουά βίας στους δρόμους, είναι τουρνουά ποδοσφαίρου. Ζητάμε και ελπίζουμε οι οπαδοί μας να μείνουν εντός των πλαισίων των νόμων», πρόσθεσε.

«Τα όποια προβλήματα δεν είναι μονάχα μεταξύ των οπαδών της Αγγλίας και της Ρωσίας, υπάρχουν προβλήματα και μεταξύ των οπαδών των άλλων χωρών. Υπάρχουν πληροφορίες που έχουν δώσει οι Αρχές και οι δημοσιογράφοι, εγώ έχω άλλες. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι γνωρίζει την απόλυτη αλήθεια», επεσήμανε.

Τέλος, ο υψηλόσωμος 27χρονος επιθετικός της Ζενίτ, υπογράμμισε πως «είμαι πεπεισμένος ότι εδώ υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο. Ειδικά όταν βλέπεις τον αγγλικό Τύπο να αμφισβητεί την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 τη Ρωσία»

Προτεινόμενα Άρθρα