Τα καλύτερα του Σίμτσακ (vids)

από AllAboutARIS

Ο Βασίλης Σίμτσακ θα παίξει για μία ακόμη σεζόν στον ΑΡΗ και το AllAboutARIS σας παρουσιάζει τις κορυφαίες στιγμές του Έλληνα center με την φανέλα του Αυτοκράτορα.

Ο έμπειρος ψηλός αποκτήθηκε προκειμένου να έρχεται από τον πάγκο και να προσφέρει μερικά ποιοτικά λεπτά στην ομάδα, όταν οι βασικοί ψηλοί θα βρίσκονται στον πάγκο για τις απαραίτητες ανάσες. Την σεζόν που μας πέρασε ο Σίμτσακ ανταποκρίθηκε άψογα σε αυτό τον ρόλο, ενώ όταν κλήθηκε να καλύψει το κενό του τραυματία Χάγκινς, υπερέβην εαυτόν σε πολλές περιπτώσεις, δίνοντας πολύτιμες βοήθειες στους «κίτρινους».

Ο 35χρονος center έδειξε πόσο σημαντικό κομμάτι της ομάδας είναι στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ., εκεί όπου με 8 πόντους, 6 ριμπάουντ και τρομερή δουλειά στην άμυνα, έσπρωξε την ομάδα στη νίκη. Ακολούθησαν κι άλλες καλές εμφανίσεις κατά την διάρκεια της regular season, με την κορυφαία να σημειώνεται στο Ρέθυμνο απέναντι στην τοπική ομάδα (13 πόντοι, 4 ριμπάουντ και 18 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης).

Ο ΑΡΗΣ με κεκτημένη ταχύτητα από την κανονική διάρκεια, μπήκε φορτσάτος στα πλέι-οφ, με τον Σίμτσακ ν’ ακολουθεί τον ρυθμό της ομάδας. Στο πρώτο ματς της postseason απέναντι στην Κηφισιά, ο center του ΑΡΗ σταμάτησε στους 10 πόντους και τα 10 ριμπάουντ.

Ο τραυματισμός του Χάγκινς στο δεύτερο ματς της σειράς των πλέι-οφ με την Κηφισιά, ανάγκασε τον Δημήτρη Πρίφτη ν’ αναδιαρθρώσει το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας και να το προσαρμόσει πάνω στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν. Συμπαραστάτης του σε αυτή την προσπάθεια ο Βασίλης Σίμτσακ ο οποίος κλήθηκε να… γεμίσει το κενό του Αμερικάνου στην ρακέτα. Τα 15 και 19 λεπτά συμμετοχής, μετατράπηκαν σε 25λεπτα και 30λεπτα. Ο έμπειρος ψηλός,  επιδεικνύοντας τρομερό πάθος, τα έβγαλε πέρα απέναντι στα «θηρία» του Παναθηναϊκού, βοηθώντας την ομάδα του να πάει την ημιτελική σειρά με τους «πράσινους» σε 5ο παιχνίδι.

Μετά τον αποκλεισμό από τους τελικούς, ο ΑΡΗΣ επικεντρώθηκε στην σειρά των μικρών τελικών με την Α.Ε.Κ. Οι «κίτρινοι» με ελάχιστα αποθέματα ενέργειας, αλλά πολύ… συναίσθημα (όπως είχε πει και ο κόουτς Πρίφτης μετά το τέλος του 3ου ματς), πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις απέναντι στην Α.Ε.Κ. Ο Σίμτσακ, που η δύναμη και η μαχητικότητα χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του όλα αυτά τα χρόνια, βρήκε πρόσφορο έδαφος και έλαμψε στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, εκεί όπου σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του ΑΡΗ στην σεζόν.

Οι διακρίσεις στην Ευρώπη

Ο «Σιμ» έβαλε το δικό του λιθαράκι στην πετυχημένη πορεία του ΑΡΗ στο Eurocup. Από το ευρωπαϊκό ταξίδι του Αυτοκράτορα, ο Έλληνας ψηλός ξεχωρίζει δύο παιχνίδια… Το εκτός έδρας απέναντι στην Μπουντούσνοστ, στο οποίο είχε 12 πόντους και 10 ασίστ, αλλά ο ΑΡΗΣ υπέστη βαριά ήττα και το εντός έδρας με την Άλμπα Βερολίνο, όπου μέτρησε 18 πόντους και 4 ριμπάουντ, οδηγώντας τον ΑΡΗ στη νίκη.

Προτεινόμενα Άρθρα