Σοκ στην εκπνοή για Αγγλία

από AllAboutARIS

Ήταν κατά διαστήματα εξαιρετική, αποδεικνύοντας γιατί φέτος θεωρείται πως ήρθε -επιτέλους- η ώρα της. Είχε ευκαιρίες, δοκάρι… Αλλά φαίνεται πως η μοίρα τη θέλει να μη νικάει σε πρεμιέρες EURO, ακόμη και όταν παίζει καλά.

Η Αγγλία νικούσε 1-0 τη Ρωσία μέχρι τις καθυστερήσεις -με έναν «κεραυνό» του Ντάιερ στο 73′- για να έρθει ο Β. Μπερεζούτσκι στο 90’+2′ και να της πάρει την μπουκιά από το στόμα, αφήνοντάς τα «λιοντάρια» για ένατη φορά χωρίς «τρίποντο» σε πρεμιέρα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

Από την άλλη, οι Ρώσοι δεν παράτησαν το παιχνίδι και δικαιώθηκαν, παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό.

Το ματς

Με την… ταμπέλα -σε ακόμα μία διοργάνωση- του φαβορί, η Αγγλία μπήκε φουριόζα στο… καυτό «Βελοντρόμ», με ξεκάθαρο στόχο να αποδείξει από νωρίς πως, πράγματι, ήρθε, επιτέλους, η ώρα της! Κλείνοντας τους Ρώσους στα καρέ τους από το ξεκίνημα του ματς και για ένα 15λεπτο, πίεσε ασφυκτικά την «αρκούδα», που απλά… κοιτούσε. Μέσα σε δύο λεπτά, μάλιστα, οι Άγγλοι είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ: Πρώτα στο 7’, έπειτα από τρομερή προσπάθεια του -εκ των κορυφαίων του γηπέδου- Γουόκερ από δεξιά, ο Λαλάνα βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Ακινφέεφ, αλλά ο Ρώσος γκολκίπερ είπε «όχι» στο σουτ του 28χρονου, ενώ στο 9’ ο Κέιν δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στη σέντρα-ξυραφιά του Ρόουζ!

Στη συνέχεια και παρότι η Ρωσία ισορρόπησε κάπως, κάνοντας και την πρώτη της… επίσκεψη στον Χαρτ (κεφαλιά του Ιγκνάσεβιτς στο 16’, κανένα πρόβλημα για τον πορτιέρο της Σίτι), η ομάδα του Ρόι Χότζον διατήρησε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, με τον Λαλάνα να χάνει στο 22’ τη μεγαλύτερη ευκαιρία των «λιονταριών» στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ βρέθηκε και πάλι μόνος του με τον Ακινφέεφ, αλλά σούταρε άουτ… Ο Σμόλνικοφ, στο 24’, έκοψε εξαιρετικά τον Στέρλινγκ, που άργησε χαρακτηριστικά, ενώ έβγαινε τετ-α-τετ, το δυνατό σουτ του Ρούνεϊ στο 35’ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον γκολκίπερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η νέα απειλητική σέντρα του Ρόουζ πέρασε από όλους και κάπως έτσι -και με 8-1 τελικές για την Αγγλία- ο Ριτσόλι σφύριξε για τελευταία φορά στο πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αγγλία δεν είχε τον ρυθμό που είχε στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου, ενώ και η Ρωσία, αντίστοιχα, δεν ήταν τόσο νωθρή. Το αντίθετο. Η ομάδα του Λεονίντ Σλούτσκι μπήκε δυνατά, δεν κατάφερε, ωστόσο, στα πρώτα λεπτά της υπεροχής της να απειλήσει ουσιαστικά. Αυτό, το έκανε ο… Ντάιερ για την «αρκούδα», που παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ στο 59’, όταν λίγο έλειψε να «κρεμάσει» με κεφαλιά τον Χαρτ, που έβγαλε σε κόρνερ με υπερένταση! Τρία λεπτά αργότερα, δε, η Ρωσία είχε την καλύτερη… δική της ευκαιρία, όταν το εξαιρετικό σουτ, με πολλά φάλτσα, του Σμολόφ, πέρασε… ούτε μισό μετρό δίπλα από το αριστερό δοκάρι των «λιονταριών»!

Από εκεί και πέρα, όμως, η υπόθεση ήταν… αγγλική! Στο 71’, ο Ακινφέεφ έκανε μία ΜΕΓΑΛΗ απόκρουση στο πλασέ του Ρούνεϊ, σχεδόν από τη βούλα του πέναλτι, στέλνοντας, μάλιστα, την μπάλα ΚΑΙ στο δοκάρι του, αλλά ό,τι δεν κατάφερε ο αρχηγός, το πέτυχε ο Ντάιερ δύο λεπτά μετά, με έναν «κεραυνό» από εκτέλεση φάουλ! Ο Ακινφέεφ ήταν αδύνατο να αντιδράσει και τα «λιοντάρια» άνοιξα το σκορ. Ενώ, όμως, όλοι περίμεναν -εκτός από το τελευταίο σφύριγμα- πως οι Άγγλοι θα πανηγύριζαν την πρώτη τους νίκη σε πρεμιέρα EURO, οι σκληροτράχηλοι Ρώσοι, που δεν παράτησαν το ματς, τους σόκαραν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο Σενίκοφ έκανε μια βαθιά μπαλιά, ο Β. Μπερεζούτσκι πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, γράφοντας το τελικό 1-1!

Τα γκολ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αγγλία (Ρόι Χότζον): Χαρτ, Γουόκερ, Ροζ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Στέρλινγκ (87’ Μίλνερ), Λαλάνα, Κέιν, Ρούνεϊ (78’ Γουίλσιρ), Ντάιερ, Άλι.

Ρωσία (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Σμολνίκοφ, Ιγκνασέβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Νοϊστάντερ (80’ Γκλουσακόφ), Σατόφ, Γκολόβιν (77’ Σιρόκοφ), Κοκόριν, Σμολόφ (85’ Μαμάεφ), Τζιούμπα.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Ουαλία 3
Αγγλία 1
Ρωσία 1
Σλοβακία 0

Η επόμενη (2η) αγωνιστική

Ρωσία-Σλοβακία (15/6, στις 16:00)
Αγγλία-Ουαλία (16/6, στις 16:00)

Προτεινόμενα Άρθρα