Οι Αμερικανοί και το μπάτζετ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η επιθυμία του ΑΡΗ για την παραμονή τους και το ενδεχόμενο αποχώρησης τους από την ομάδα

Η απάντηση του Δημήτρη Πρίφτη παραμένει σε πρώτο πλάνο για τον ΑΡΗ, όπου ελπίζουν στο «ναι» του 47χρονου τεχνικού για να προχωρήσουν τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Ενας σχεδιασμός που θα εξαρτηθεί μεταξύ άλλων και από τους Αμερικανούς της ομάδας.

Η τετράδα των Γουάιτ, ΜακΝίλ, Γουότερς και Χάγκινς αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι τυ κορμού, πάνω στον οποίο στο Παλέ θα ήθελαν να «χτίσουν» τον ΑΡΗ της επόμενης σεζόν, ειδικά αν παραμείνει ο Πρίφτης στον πάγκο της ομάδας. Τέσσερις παίκτες, το μέλλον των οποίων θα κρίνει σε έναν βαθμό το μπάτζετ της νέας χρονιάς. 

Με την φετινή τους παρουσία, οι Αμερικανοί και κυρίως οι Γουάιτ, ΜακΝίλ και Γουότερς, κατάφεραν να ανεβάσουν τις μετοχές τους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ετσι αν παραμείνουν στην ομάδα -για τους τρεις εξ αυτών είναι αρκετά πιθανό- είναι σίγουρο ότι αυτό θα γίνει με αυξημένες αποδοχές, που ισως σε κάποιες περιπτώσεις να πλησιάζουν το διπλάσιο των χρημάτων που πήραν φέτος.

Αν για παράδειγμα ο Γουάιτ παραμείνει, τότε οι ετήσιες απολαβές θα ξεπεράσουν σίγουρα τις 300 χιλιάδες ευρώ. Εάν όμως δεν συνεχίσει στην ομάδα, τότε ο ΑΡΗΣ είναι πιθανό να ακολουθήσει την περσινή… συνταγή και να αναζητήσει έναν παίκτη-«λαβράκι» από τις ΗΠΑ, με πολύ λιγότερα χρήματα. Κάτι που ισχύει και στις περιπτώσεις των υπόλοιπων Αμερικανών. 

Ολα τα παραπάνω φυσικά αποτελούν ένα πιθανό σενάριο, με το τοπίο να ξεκαθαρίζει μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης του Πρίφτη και την έναρξη του αγωνιστικού σχεδιασμού. 

Προτεινόμενα Άρθρα