Βασ(11)λισσα!!!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Μοιραίος παίκτης για την Ατλέτικο ο Χουανφραν, που έχασε το 4ο πέναλτυ των "ροχιμπλάνκος"

Μεγάλη νικήτρια από τον τελικό του Μιλάνου η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι “μερένχες” κατέκτησαν το 11ο Champions League της ιστορίας τους μετά από έναν συναρπαστικό τελικό. 

Οι Μαδριλένοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν από νωρίς με σκόρερ τον Σέρχιο Ράμος (15′).Γκολ που ημειώθηκε από θέση οφσάιντ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε, πλέον, ένα… βουνό να ανέβει. Και η επιλογή της Ρεάλ Μαδρίτης να οπισθοχωρήσει και να της αφήσει «μέτρα» στο γήπεδο την «μπλόκαρε».  Ήταν φανερό πως ο «Τσόλο» έπρεπε να αλλάξει κάτι στο ημίχρονo. 

Και η αλήθεια είναι πως η Ατλέτικο Μαδρίτης με την «σέντρα» του δεύτερου ημιχρόνου θα μπορούσε να ισοφαρίσει! Ο Τόρες πρόλαβε να βάλει το σώμα του μπροστά από τον Πέπε, ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης έπεσε «άτσαλα» πάνω του και… πέναλτι! Ο Γκριεζμάν έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, επέλεξε να εκτελέσει δυνατά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Οι «ροχιμπλάνκος» σπατάλησαν μία ολόχρυση ευκαιρία να ισοφαρίσουν.

Ότι δεν πέτυχε όμως ο Γκριεζμάν με πέναλτι το πέτυχε προβολή ο Καράσκο στο 79′ και έφερε το ματς στα ίσα. 

Ως το τελευταίο σφύριγμα του 90λεπτου τίποτα δεν άλλαξε, αν και στις καθυστερήσεις ο Σέρχιο Ράμος «φλέρταρε» με την κόκκινη κάρτα. Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης «γκρέμισε» τον Καράσκο, όμως, ο διαιτητής έκρινε πως «σήκωνε» κίτρινη και κάπως έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Ο Ζιντάν δεν είχε άλλες αλλαγές να κάνει, αντίθετα ο Σιμεόνε είχε ακόμα δύο.

Στην παράταση δεν σημειώθηκε κάτι το αξιοσημείωτο, εκτός από τις “οσκαρικές” ερμηνίες του Πέπε, που εντυπωσίασε ακόμα και τον Κλατεμπεργκ. 

Η διαδικασία των πέναλτι

Στην διαδικασία των πέναλτι οι δύο ομάδες πήγαιναν «αγκαζέ» ως το 3-3. Δεν αστόχησε ούτε ένας. Ο Σέρχιο Ράμος «έγραψε» το 4-3, ο Χουαφράν δεν κατάφερε να νικήσει τον Νάβας και πλέον το βαρύτιμο τρόπαιο ήταν στα πόδια του Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, άφαντος σε όλο το ματς, είχε την ευκαιρία να… υπογράψει το 11ο και δεν την άφησε να πάει χαμένη! Γκολ και… κούπα για την «βασίλισσα»! 

Βάθκεθ 1-0
Γκριεζμάν 1-1
Μαρσέλο 2-1
Γκάμπι 2-2
Μπέιλ 3-2
Σαούλ 3-3
Σέρχιο Ράμος 4-3
Χουανφράν 4-3 (αστόχησε)
Κριστιάνο Ρονάλντο 5-3

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (52′ Ντανίλο), Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Κρόος (72′ Ίσκο), Μόντριτς, Κασεμίρο, Μπέιλ, Μπενζεμά (77′ Λούκας), Ρονάλντο.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς (109′ Φερνάντεθ), Σαούλ, Γκάμπι, Φερνάντες (46′ Καράσκο), Κόκε (116′ Πάρτεϊ), Γκριεζμάν, Τόρες.

Προτεινόμενα Άρθρα