Ηρωική προσπάθεια σε… “γκρίζο” φόντο

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ τα έδωσε όλα, πάλεψε με ότι δυνάμεις είχε όμως κάποιοι είχαν προαποφασίσει ότι δεν θα τον αφήσουν να στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στο Παλέ.

Σε έναν αγώνα που πρωταγωνιστικό ρόλο ανέλαβαν και πάλι η διαιτησία αλλά και η απαράδεκτη συμπεριφορά στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, οι «κίτρινοι» γνώρισαν την ήττα με 89-81. Ενισχυμένος με τους Οκάρο και Ουότερς, ο ΑΡΗΣ θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό του και να αποδείξει ότι είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ όμως μόλις στο 1ο λεπτό, τα αγωνιστικά πλάνα του Δημήτρη Πρίφτη πήγαν περίπατο καθώς ο Σπύρος Μούρτος τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά με αρκετά λάθη και άστοχα σουτ και την ΑΕΚ να διατηρεί το προβάδισμα έστω και με βραχεία κεφαλή. Αυτό άλλαξε στο 6΄ όταν με σερί 7-0 οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 9 (17-8 και 19-10) έπειτα από καλάθι του Χέρστον και βολές του Παπαντωνίου. Σύντομα όμως οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη «ψαλίδισαν» τη διαφορά και μείωσαν σε 22-18 με τρίποντο του Ουότερς, σκορ που ήταν και αποτέλεσμα πρώτης περιόδου.

Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο δεκάλεπτο με τον ΑΡΗ να προσπαθεί να πάρει τα ηνία του αγώνα όμως και πάλι η ΑΕΚ έστειλε τη διαφορά στους 9 (31-22) με τρίποντο του Μιλόσεβιτς στο 13’. Η είσοδος του Τζαμέλ Χάγκινς μετά τον τραυματισμό του έδωσε προσωρινά ενέργεια στους «κίτρινους» που μείωσαν εκ νέου τη διαφορά, αρχικά στους 5 (33-28) με τρίποντο του Ζάρα στο 15’ και στους 4 (34-30) με καλάθι του Ουάιτ λίγο αργότερα. Ακολούθησε ένα επιθετικό μπλακ άουτ του ΑΡΗ που έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να ξεφύγει για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (41-30) στο 17’ με γκολ φάουλ του Χέρστον. Ωστόσο, οι παίκτες του ΑΡΗ ήταν αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το… τομάρι τους και επέστρεψαν και πάλι μειώνοντας στους 5 (43-38) που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Η αδυναμία των «κίτρινων» να ολοκληρώσουν κάποια από τα ξεσπάσματά τους και να περάσουν μπροστά επαναλήφθηκε και στην επανάληψη με τους γηπεδούχους να διευρύνουν το υπέρ τους προβάδισμα στο +12 (58-46) στο 25’ με τρίποντο του Μπράουν. Χέρστον και Μπράουν φώναξαν «παρών» με μεγάλα τρίποντα και στη συνέχεια της περιόδου οδηγώντας την ΑΕΚ στο 73-64 μετά από 30 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Αμερικανός φόργουορντ των γηπεδούχων ήταν αυτός που και πάλι επανέφερε τη διαφορά στη μέγιστή τιμή της, στο +12 με τρίποντο (78-66) στο 32’ σε μία φάση στην οποία τραυματίστηκε και ο κορυφαίος του ΑΡΗ στο παιχνίδι, Ντόμινικ Ουότερς με χτύπημα στο γόνατο. Τη θέση του πήρε ο Ξανθόπουλος και ο Οκάρο απάντησε με έμμεσο τρίποντο για το 78-71 στο επόμενο λεπτό. Ο Καλαμπόκης ευστόχησε κι αυτός με τη σειρά του σε τρίποντο διαμορφώνοντας το 82-71 στο 35’ σε ένα σουτ που θα μπορούσε να είναι και η χαριστική βολή για τον ΑΡΗ. Αντ’ αυτού, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη εξαπέλυσαν την τελευταία αντεπίθεσή τους μετατρέποντας το 84-74 του 36’ σε 85-79 στο 38’ με βολές του Ζάρα και 87-81 με βολές του ΜακΝίλ. Με το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού, οι διαιτητές αποφάσισαν να λάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο και πάλι έναντι των παικτών και χρέωσαν με αστείο φάουλ τον ΜακΝίλ πάνω στον Σάκοτα που είχε εγκλωβιστεί στη γωνία. Ο φόργουορντ της ΑΕΚ ήταν εύστοχος, ο χρόνος πίεζε και η κούραση άρχισε να δείχνει τα σημάδια της στις προσπάθειες και την έλλειψη καθαρού μυαλού από πλευράς των παικτών του ΑΡΗ. Έτσι, κύλησε το τελευταίο λεπτό χωρίς σκορ με την ΑΕΚ να επικρατεί με 89-81 και τον ΑΡΗ να παλεύει σαν «Αυτοκράτορας» και να πέφτει ηρωικά.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Σάκοτα 14 (1), Χέρστον 24 (2), Μπράουν 22 (4), Κατσίβελης 2, Μαυροειδής 5, Παπαντωνίου 2, Μιλόσεβιτς 7 (1), Κάρτερ 7 (1), Καλαμπόκης 6 (1), Σαρικόπουλος, Έρικ.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ουάιτ 16, Ουότερς 17 (3), Μούρτος, Σίμτσακ 4, ΜακΝίλ 13 (1), Ξανθόπουλος 6, Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς 3 (1), Ζάρας 6 (1), Χάγκινς 3, Κοεν 10 (1).

Προτεινόμενα Άρθρα