"Στον ΑΡΗ υπάρχει πρόοδος και επιτυχίες"

από AllAboutARIS

Ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου ανέλυσε τη σειρά των μικρών τελικών μεταξύ ΑΡΗ και ΑΕΚ, μίλησε για το έργο και την πορεία του Δημήτρη Πρίφτη και υπογράμμισε πως η διαφορά με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έχει ήδη μειωθεί.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Άρης Λυκογιάννης στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR” στον “Libero 107,4”:

Για τον αυριανό 4ο μικρό τελικό στο ΟΑΚΑ: «Θα είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι όπως και όλα όσα έγιναν μέχρι στιγμής. Δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις. Η ΑΕΚ διατηρεί ένα προβάδισμα λόγω της έδρας, αλλά μένει να δούμε σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι δύο ομάδες και πόσο φρέσκες θα παρουσιαστούν. Ο ΑΡΗΣ ξεπέρασε ένα μεγάλο πρόβλημα στο προηγούμενο παιχνίδι λόγω των πολλών απουσιών του. Η διαφορά στο βάθος του ρόστερ και στον αριθμό των επιλογών είναι μεγάλη. Από την άλλη όμως, ο ΑΡΗΣ θα έχει ξεκούραστους τους Ουότερς και Ουάιτ. Το αποτέλεσμα είναι ανοικτό».

Για την κούραση και το πόσο θα παίξει ρόλο: «Αυτό είναι ένα στοιχείο που φάνηκε καθαρά. Ειδικά για τον ΑΡΗ μετά τα 5 παιχνίδια που έδωσε με τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά. Θεωρώ ότι υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στην ενέργεια των παικτών του και φάνηκε αυτό στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ που πήρε μεγάλη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο όμως στο δεύτερο σαν να άδειασε. Η νίκη στον 3ο αγώνα ήταν πολύ σημαντική γιατί ήρθε με πολλές απουσίες από πλευράς ΑΡΗ αλλά και μπροστά σε άδειες κερκίδες. Εξίσου σημαντικό και το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ κέρδισε με ανατροπή».

Για την απουσία του Χάγκινς και πόσο σημαντική τη θεωρεί: «Επηρεάζει καιρό τώρα το παιχνίδι του ΑΡΗ η απουσία του Χάγκινς. Είναι όμως μία διαδικασία στην οποία έχει προσαρμοστεί η ομάδα, δεν είναι μία απουσία της τελευταίας στιγμής. Ο ΑΡΗΣ παίζει σχεδόν 10 παιχνίδια χωρίς αυτόν και έχει βρει τον τρόπο να καλύπτει το κενό του».

Για την άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Πρίφτης στον 3ο αγώνα κι αν πιστεύει ότι θα την εφαρμόσει ξανά στον αγώνα του ΟΑΚΑ: «Πιστεύω ότι ήταν μία απόφαση που αφορούσε περισσότερο τον συγκεκριμένο αγώνα που πέρασε. Δεν το αποκλείω να το ξανακάνει όμως είναι λογικό η ΑΕΚ να έχει προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει αυτή την άμυνα. Δεν φάνηκε αρκετά διαβασμένη στον προηγούμενο αγώνα αλλά στον επόμενο θα παρουσιαστεί περισσότερο προετοιμασμένη. Ο ΑΡΗΣ θέλει να καλύπτει τρύπες λόγω των απουσιών του μέσα στη ρακέτα και η ζώνη είναι μία λύση. Θα παίξει ρόλο φυσικά και η μέρα στην οποία θα βρεθεί η ΑΕΚ στα σουτ».

Για αυτά που έχουμε δει ως τώρα στη σειρά κι αν υπάρχουν τρικ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι δύο προπονητές: «Ένα χαρακτηριστικό κομμάτι που καθορίζει ως τώρα τη σειρά είναι το γεγονός ότι η ΑΕΚ πήγε σε χαμηλά σχήματα και αλλαγές στα σκριν. Αυτό ήταν ένα στοιχείο που της έδωσε τη δυνατότητα να πάρει νίκες απέναντι στον ΑΡΗ που δεν το  κατάφερε στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Χρησιμοποίησε τον Μιλόσεβιτς στο «5» και τον Σάκοτα στο «4», κάτι όμως που δεν έκανε στο 3ο παιχνίδι. Θα δούμε πως θα αντιδράσει ο ΑΡΗΣ όταν χρησιμοποιηθεί ξανά αυτό το σχήμα από την ΑΕΚ».

Για την πορεία των Ουότερς και Χάγκινς που τους έφερε στην Ελλάδα πέρσι για λογαριασμό του Κολοσσού: «Θεωρώ ότι MVP δεν είναι ο Ουάιτ, αλλά ο Ουότερς. Κάνει τη διαφορά στον ΑΡΗ και για μένα δεν αποτελεί έκπληξη η πορεία του. Τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση, καταλαβαίνει το παιχνίδι, είναι ηγέτης και διαβάζει πολύ καλά το πικ εν ρολ, είτε ως οργανωτής, είτε ως σκόρερ. Έχει μάλιστα βελτιώσει κατά πολύ και άλλα στοιχεία του παιχνιδιού του όπως η άμυνα και ο αγωνιστικός του ρυθμός. Νομίζω ότι έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Ο Χάγκινς παρέμεινε στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι. Παίζει κυρίως με τα αθλητικά του προσόντα, είναι γρήγορος και ψηλός αλλά άπειρος σε σχέση με τον Ουότερς. Έχει μέλλον μπροστά του. Και οι δύο πάντως θεωρώ ότι δικαίωσαν τον κόουτς Πρίφτη για τις επιλογές του».

Για το έργο του Δημήτρη Πρίφτη: «Η γενικότερη πορεία του ΑΡΗ τα τελευταία δύο χρόνια είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του. Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω καμία αμφιβολία για την ποιότητα της δουλειάς του. Εργάζεται σε μία δύσκολη ομάδα, σε μία δύσκολη πόλη όπως λέμε εμείς οι προπονητές και παρά την πίεση, έμεινε ανεπηρέαστος, ακολούθησε το πλάνο του και δεν έκανε αλλαγές. Ο ΑΡΗΣ και ο Κολοσσός είναι οι μοναδικές ομάδες χωρίς αλλαγή στο ρόστερ. Δικαιώθηκε όμως γιατί τον στήριξαν οι παίκτες. Αν οι παίκτες αισθανθούν ότι τους εμπιστεύεται ο προπονητής τους, τότε παίζουν και γι’ αυτόν. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του ΑΡΗ».

Για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προπονητή και την ψυχραιμία και υπομονή που έδειξε φέτος ο Νίκος Λάσκαρης: «Είναι δεδομένο ότι στην πορεία μίας ομάδας θα υπάρξει μία κοιλιά. Ο ΑΡΗΣ την έκανε μετά την ήττα στη Ρόδο και κάποιες άλλες που ακολούθησαν όμως είναι σημαντικό ότι η ομάδα στηρίχθηκε, δεν υπήρξε πανικός. Ο ιδιοκτήτης πήρε αυτές τις αποφάσεις που λειτούργησαν θετικά. Η κάθε ομάδα ξεκινάει από τη διοίκηση, αυτή καθορίζει τους στόχους και τη λειτουργία της. Άρα, η συγκεκριμένη αντίδραση του κ. Λάσκαρη έπαιξε κι αυτή το ρόλο της».

Για το αν μπορεί ο ΑΡΗΣ να σπάσει το δίπολο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού: «Ήδη οι αποστάσεις έχουν μειωθεί. Φαίνεται αυτό από το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ κέρδισε πέρσι τον Ολυμπιακό και φέτος τον ΠαναθηναΪκό. Όλα τα παιχνίδια τα πάλεψε μέχρι τέλους. Το οικονομικό είναι ένα σημαντικό κομμάτι, μην ξεχνάμε ότι ο ΑΡΗΣ πριν λίγα χρόνια έπαιζε χωρίς ξένους. Αυτό που κάνει τη διαφορά μεταξύ των δύο και των υπολοίπων είναι η ποιότητα των Ελλήνων παικτών. Είναι δύσκολο να προσελκύσεις κάποιον πρωτοκλασάτο Έλληνα, χρειάζεται μεγάλη οικονομική υπέρβαση. Γίνονται όμως μικρά και σταθερά βήματα, αυτά καθορίζουν την εξέλιξη κάθε ομάδας. Στον ΑΡΗ υπάρχει πρόοδος και επιτυχίες».

Προτεινόμενα Άρθρα