Τα… έσπασε από την περιφέρεια

από AllAboutARIS

Οι παίκτες του ΑΡΗ ήταν ιδιαίτερα άστοχοι από την περιφέρεια στον τρίτο μικρό τελικό, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να φτάσουν στη νίκη με 74-69.

Ο ΑΡΗΣ τελείωσε το ματς με 3/24 (12,5%) τρίποντα, επίδοση που είναι η χειρότερη εντός έδρας για φέτος (8/30 {26,66%}, είχε στον 4ο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό).

Οι “κίτρινοι” κατάφεραν εχθές να κερδίσουν, επειδή ακριβώς δεν επέμειναν στο να σουτάρουν τρίποντα. Ο Δημήτρης Πρίφτης, βλέποντας την ομάδα του αναποτελεσματική πίσω από τα 6,75, ακούμπησε την μπάλα στο χαμηλό ποστ, φθείροντας με αυτό τον τρόπο τους αντίπαλους και κερδίζοντας βολές. Επιπλέον το κεντρικό πικ εν ρολ ανάμεσα σε ΜακΝίλ και Σίμτσακ λειτούργησε άψογα, δημιουργώντας πάμπολλα ρήγματα στην άμυνα της Α.Ε.Κ.

Είναι φυσιολογικό οι ομάδες σε κάποια παιχνίδια να είναι εύστοχες από την περιφέρεια και σε κάποια άστοχες. Εχθές ο ΑΡΗΣ, είχε την… διαύγεια ν’ αλλάξει επιθετική φιλοσοφία, να «διαβάσει» τις αδυναμίες του αντιπάλου κοντά στο καλάθι και να πάρει τελικά τη νίκη, σε αντίθεση με την Α.Ε.Κ. που κατέφυγε στην λύση του τριπόντου, όταν  η άμυνα του Αυτοκράτορα γύρισε σε ζώνη.

Προτεινόμενα Άρθρα