«Ήμουν φοβισμένος, αλλά η αμφισβήτηση με τρέφει»

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ένας MVP δεν χρειάζεται να είναι μόνο καλός αθλητής

Ο ΜVP του 2014 έχει βάλει στην άκρη τον… εγωισμό του, συνυπάρχει ειρηνικά με τον καλό φίλο του και συμπαίκτη του, Ράσελ Ουέστμπρουκ και οδηγούν από κοινού τους Θάντερ στους τελικούς του ΝΒΑ. Μετά το 3-1 επί των πρωταθλητών ο «KD» θέλησε να αποθεώσει την ομαδική δουλειά που γίνεται στο σύνολο του Μπίλι Ντόνοβαν και να τονίσει πως ο ίδιος πλέον είναι άλλος παίκτης (και άνθρωπος). Ο Ντουράντ μίλησε «από καρδιάς» και οι δηλώσεις του έχουν αξία και νόημα..

«Έπρεπε να σκεφτώ το παιχνίδι διαφορετικά. Πώς θα μπορούσα να είμαι ακόμα ο εαυτός μου, χωρίς να παίρνω κάτι από τον Ράσελ; Αυτή ήταν πρόκληση για εμένα. Είχα συνηθίσει να παίρνω την μπάλα στα χέρια μου όλη την ώρα και να βάζω 35 πόντους. Τώρα έχουμε όλους αυτούς τους παίκτες… Ο Ράσελ, ο Καντέρ, ο Ουέιτερς, ο Ιμπάκα… Είμαστε καλύτερη ομάδα. Οπότε, όταν παίρνω τα σουτ, θα πρέπει να είμαι πολύ αποτελεσματικός. Δεν μπορώ να ξοδεύω ενέργεια προσπαθώντας να καρφώσω πάνω στους αντιπάλους μου. Θα πρέπει να ξοδεύω την ενέργειά μου στο να πάρω κάθε σουτ σαν να είναι το τελευταίο, σαν να είναι αυτό που θα μας δώσει τη νίκη», δήλωσε αρχικά ο 27χρονος φόργουορντ.

Σε ερώτηση για το τι σκεφτόταν το διάστημα που ήταν εκτός με τραυματισμό πέρυσι, απάντησε με ειλικρίνεια: «Ήμουν φοβισμένος, με απασχολούσαν πολλά. Θα επιστρέψω; Θα είμαι αυτός που ήμουν; Πριν από έναν χρόνο υπήρχαν άνθρωποι που μου έλεγαν πως η καριέρα μου μπορεί να έχει τελειώσει και τους άκουσα, όχι επειδή είμαι ευαίσθητος, αλλά γιατί ήθελα… καύσιμα. Πάντα το έκανα αυτό» και πρόσθεσε:

«Όταν ήμουν δευτεροετής στο high school σκόραρα 28 πόντους στο πρώτο ματς μου με την σχολική ομάδα. Όλοι με αγαπούσαν εκείνη τη στιγμή. Μετά μπήκα στο αυτοκίνητο και η μητέρα μου μου είπε: “Δεν έκανες τίποτα. Δεν έπαιξες πολύ καλά”. Και σκέφτηκα από μέσα μου: “Οκ, εντάξει…”. Το ίδιο πράγμα έγινε και με το πόδι μου. Η αμφισβήτηση με τρέφει».

Προτεινόμενα Άρθρα