Έτοιμοι για το πρώτο βήμα Τζόκοβιτς, Ναδάλ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ ξεκινούν την εκστρατεία τους στο Roland Garros, ενώ ο Άντι Μάρεϊ καλείται να πάρει ένα σετ και… κάτι κόντρα στον Ράντεκ Στέπανεκ.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο λογικά θα κάνει το πρώτο από τα επτά βήματα που απαιτούνται για να κατακτήσει το παρθενικό του Γαλλικό Όπεν, αφού αντίπαλός του είναι ο Γεν Σουν Λου από την Κινεζική Ταϊπέι, με τον οποίο θα παίξει περίπου στις 15.00 στο Philippe Chatrier.

Ο Ράφα, από την άλλη, εννέα φορές νικητής της διοργάνωσης, «υποβιβάστηκε» στο Suzanne Lenglen, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος περίπου στις 14.00 με τον big server Σαμ Γκροθ.

Ο Μάρεϊ θα μπει στο κορτ για δεύτερη διαδοχική μέρα, καθώς χθες σκοτείνιασε στο Παρίσι πριν προλάβει να ολοκληρώσει την ανατροπή στο ματς με τον Ράντεκ Στέπανεκ. 

Τώρα τα πράγματα είναι επικίνδυνα, από τη στιγμή που καλείται να πάρει δύο γκέιμ στο τέταρτο σετ και να καθαρίσει το πέμπτο (3-6, 3-6, 6-0, 4-2). Το ματς θα επαναρχίσει περίπου στις 14.00.

Πρεμιέρα κάνει και ο Μάρκος Παγδατής, που στις 16.00 έχει δύσκολη αποστολή απέναντι στο… σερβίς του Ζιλ Μιούλερ από το Λουξεμβούργο.

Στις γυναίκες η Σερένα Γουίλιαμς ξεκινάει την προσπάθεια υπεράσπισης απέναντι στη Μαγκνταλένα Ριμπαρίκοβα (18.00), η Βικτόρια Αζαρένκα αντιμετωπίζει την Κάριν Κναπ (16.00) και η νικητήρια του Australian Open Αντζελίκ Κέρμπερ την Κίκι Μπέρτενς (12.00).

 Ο καιρός, ευτυχώς, αναμένεται καλός σήμερα και λογικά δεν θα έχουμε τα προβλήματα των δύο πρώτων ημερών…

Πηγή: sdna.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα