Ανέβηκε ο ΟΦΗ

από AllAboutARIS

Πήραν το ντέρμπι οι Κρητικοί

Ήταν το ματς της χρονιάς για την ομάδα του Ηρακλείου. Με νίκη ή ισοπαλία, η άνοδος στη Football League ήταν γεγονός και το ένα από τα δύο βήματα που απέμεναν για την επιστροφή στη Superleague θα είχε πραγματοποιηθεί.

Οι Κρητικοί δεν αρκέστηκαν στον έναν βαθμό, επικράτησαν 1-0 χάρη σε γκολ του Πόποβιτς και «σφράγισαν» την άνοδό τους στη Football League, μπαίνοντας σιγά-σιγά στο δρόμο της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία.

Ο κόσμος που κατέκλυσε το «Γεντί Κουλέ» έδωσε την απαραίτητη ώθηση στους γηπεδούχους που μπήκαν δυναμικά από νωρίς στην αναμέτρηση, απειλώντας με σουτ των Φραγκουλάκη (5′) και Περογαμβράκη (7′), τα οποία για λίγο δεν βρήκαν το στόχο τους.

Στο 22ο λεπτό όμως, το γήπεδο πήρε… φωτιά! Έπειτα από μία ωραία ενέργεια των παικτών του ΟΦΗ, η μπάλα έφτασε στον Πόποβιτς που δεν λάθεψε και νίκησε τον Γιώρα για να «γράψει» το 1-0! Λίγα λεπτά μετά όμως λίγο έλειψε να… βουβαθεί το Ηράκλειο, καθώς ο Φωστήρας έφτασε κοντά στην ισοφάριση όμως ο Ραπτάκης πρόλαβε κι απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή!

Το πρώτο μέρος θα μπορούσε να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους γηπεδούχους, ωστόσο οι αμυντικοί των γηπεδούχων κατάφεραν κι έδιωξαν την μπάλα πριν εκείνη περάσει τη γραμμή έπειτα από το σουτ του Καλέ (45+1′).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό σενάριο για τους φιλοξενούμενους, καθώς στο 49ο λεπτό ο Χαλκιάς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Το αριθμητικό μειονέκτημα δεν βοήθησε καθόλου τον Φωστήρα που έδειχνε ανήμπορος να απειλήσει, την ώρα που οι γηπεδούχοι έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες για να βρουν και δεύτερο τέρμα, έχοντας ως «δράστη» τον Καλέ (68′).

Από εκεί και πέρα ο ΟΦΗ κατάφερε να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα και με το τελευταίο σφύριγμα, το γήπεδο ξέσπασε σε πανηγυρισμούς! Η ομάδα της Κρήτης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της Γ’ Εθνικής, ανέβηκε στη Football League κι έδειξε πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία.

Προτεινόμενα Άρθρα