Προς γνώση και συμμόρφωση

από AllAboutARIS

Ένα καταστροφικό δεύτερο ημίχρονο από πλευράς ΑΡΗ, έδωσε την δυνατότητα στην Α.Ε.Κ. να πάρει τελικά τη νίκη με 67-77 και να κάνει το 1-0 στην σειρά των μικρών τελικών.

Η Ένωση είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε φέτος να σημειώσει περισσότερους από 76 πόντους μέσα στο «Nick Galis Hall». Ο ΑΡΗΣ, με όσες ομάδες έπαιξε φέτος στην έδρα του (συνυπολογίστε και τα παιχνίδια του Eurocup), δεν δέχτηκε παραπάνω από 76 πόντους. Οι 77 πόντοι της Α.Ε.Κ. είναι ένας ακόμη δείκτης, ότι η άμυνα του Αυτοκράτορα, στο δεύτερο ημίχρονο συγκεκριμένα, δεν ήταν στον απαιτούμενο βαθμό αποτελεσματική.

Επιπλέον, για τρίτο συνεχόμενο ματς, οι «κίτρινοι» έμειναν κάτω από τους 70 πόντους (74,13 είναι ο μέσος όρος τους στα πλέι-οφ). Πέρα από τους ΜακΝίλ, Ουότερς και Ουάιτ που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, κανένας άλλος δεν μπόρεσε να προσφέρει σημαντική βοήθεια στον τομέα του σκορ. 

Το 1ο παιχνίδι της σειράς των μικρών τελικών ανήκει πλέον στο παρελθόν και στο στρατόπεδο του ΑΡΗ σκέφτονται ήδη την επόμενη μάχη. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έχουν εντοπίσει τα λάθη τους και γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν, ώστε να ισοφαρίσουν την σειρά σε 1-1 και ν’ ανακτήσουν το πλεονέκτημα της έδρας.

Προτεινόμενα Άρθρα