«Θέμα χρόνου να καθιερωθεί ως All-star ο Γιάννης»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η χρονιά ολοκληρώθηκε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Τζέισον Κιντ να τον καθιερώνει στη θέση του πόιντ γκαρντ, μετατρέποντάς τον σε… μηχανή παραγωγής triple double.

Οι περισσότεροι προπονητές και αναλυτές διέκριναν την ικανότητα του Ελληνα παίκτη να… αφήσει εποχή στην συγκεκριμένη θέση, ενώ και ο ίδιος δείχνει να το απολαμβάνει. Η επίσημη ιστοσελίδα των Μπακς φιλοξενεί τις σκέψεις του Κιντ για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. 

Ένα από τα κεφάλαια της σύνοψης του προπονητή των Μπακς, τιτλοφορείται «Point Giannis» και ο Κιντ αναφέρθηκε στην πρόοδο του πόιντ γκαρντ, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Όσο η σεζόν προχωρούσε και καταλάβαμε πως τα πλέι οφ δεν είναι εφικτός στόχος, προσπαθήσαμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματικα. 

Βάλαμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη θέση του πόιντ γκαρντ. Αυτό λειτούργησε πολύ καλά και όλοι πιστεύουμε πως έκανε εξαιρετική δουλειά. Ο Γιάννης πήγε ένα βήμα μπροστά από πλευράς κατανόησης του παιχνιδιού. Δεν είναι ένα πράγμα που μαθαίνεται εύκολα. 

Αυτό ήταν κάτι που σκεφτόμουν να κάνω, από τη μέρα που ανέλαβα τους Μπακς. Το δοκιμάσαμε το καλοκαίρι στην preaseason της πρώτης μου χρονιάς και δεν δούλεψε καλά. Ωστόσο, επανήλθαμε σε αυτή την ιδεά και αυτό τον βοήθησε. Ένα από τα δυνατά του στοιχεία είναι πως μπορέι να βρει τους συμπαίκτες του, ενώ στο ανοικτό γήπεδο δείχνει τα αθλητικά του προσόντα.

Το να μπορείς να δεις το γήπεδο, όπως εκείνος, κάνει το παιχνίδι εύκολο. Οι συμπαίκτες του ενθουσιάζονται γιατί ξέρουν πως μπορεί να γίνουν αποδέκτες μίας πάσας. Το ύψος του τού προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα. 

Υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα να μάθει και πιστεύω πως μπορώ να τον βοηθήσω να βελτιωθεί στη διαχείριση του αγώνα και στα μικρά πράγματα που χρειάζεται για να γίνει καλός πόιντ γκαρντ. 

Ωστόσο, βρίσκεται ήδη σε καλό επίπεδο. Η μαχητικότητά του, η θέλησή του για δουλειά, όλα αυτά μου λένε πως θα τα καταφέρει. Δουλεύει πάρα πολύ σκληρά και είναι μαχητής. Θέλει να νικά και γίνεται σπουδαίος. Είναι θέμα χρόνου να γίνει All-star σε μόνιμη βάση».

Προτεινόμενα Άρθρα