Στο μικροσκόπιο και οι «25»

από AllAboutARIS

Μετά την τυπική ολοκλήρωση της σεζόν, το AllAboutARIS σκιαγραφεί την παρουσία των παικτών που χρησιμοποίησε ο Νίκος Αναστόπουλος στην πορεία του φετινού μαραθωνίου.

Η 2η χρονιά του ΑΡΗ στη Γ΄ Εθνική μετατράπηκε σε ένα υγιεινό περίπατο για τους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου που πολύ νωρίς στη σεζόν πήραν κεφάλι, άρχισαν σταδιακά να χτίζουν διαφορά… κόβοντας το βήχα σε επίδοξους μνηστήρες εξασφαλίζοντας με περισσή ευκολία και τεράστια διαφορά την άνοδο στη Football League. Ο προπονητής του ΑΡΗ, αποδείχτηκε σχετικά ακριβοδίκαιος αφού χρησιμοποίησε το σύνολο σχεδόν του διαθέσιμου ρόστερ (τους 25 από τους 27) συν δυο μικρούς από την Κ17. Οι μόνοι που δεν πήραν καθόλου χρόνο ήταν οι δυο τερματοφύλακες Μπαιμάκης και Ιακωβίδης. Άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, όσοι χρησιμοποιήθηκαν έβαλαν το λιθαράκι τους, ο καθένας ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του στο γήπεδο. Τα μόλις 17 γκολ παθητικό μαρτυρούν την καλή ανασταλτική και αμυντική λειτουργία την ίδια ώρα που τα 90 γκολ στην επίθεση δείχνουν την ευχέρεια στο σκοράρισμα

Το AllAboutARIS με αφορμή τους τίτλους τέλους της φετινής σεζόν, σκιαγραφεί το προφίλ και των 25 παικτών που φόρεσαν την κιτρινόμαυρη φανέλα στα συνολικά 31 παιχνίδια που έδωσαν οι κίτρινοι. Πάμε λοιπόν…

 

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

ΣΙΔΕΡΑΚΗΣ: 18 συμμ- 8γκολ παθητικό

Έπαιξε λίγα παραπάνω παιχνίδια από τον Τζινάρ και σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά αν εξαιρέσει κανείς το λάθος του στο γκολ του Καμπανιακού στο Βικελίδης στη νίκη του ΑΡΗ με 2-1. Έχει προσόντα, δεν είναι κακός τερματοφύλακας και το έδειξε όταν άρχισε να παίρνει παιχνίδια.  

ΤΖΙΝΑΡ: 13 συμμ- 9 γκολ παθητικό

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους για τον Ισπανό. Αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια, δέχθηκε εννιά γκολ και στα τρία από αυτά φέρει αποκλειστικά ο ίδιος την ευθύνη. Θυμηθείτε την άστοχη έξοδο στο γκολ της Καβάλας στο ματς του πρώτου γύρου και τις… γκέλες με Εορδαικό και Δόξα (το πιο πρόσφατο) εντός. Πολύ δύσκολα ο Αναστόπουλος θα του εμπιστευτεί τη μια από τις πέντε θέσεις ξένων του χρόνου.

Η ΑΜΥΝΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ: 17 συμμ

Από παροπλισμένος στο ξεκίνημα της σεζόν και πολλές φορές και εκτός αποστολής λόγω του θέματος με το όριο των άνω των 33 ετών σε βασικό γρανάζι στο δεύτερο μισό. Ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός, από την 15η αγωνιστική και έπειτα είχε μια αδιάλειπτη παρουσία στην ενδεκάδα, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Αναστόπουλου με την εμπειρία του και την στάση του αφού δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα, ακόμη και όταν ήταν εκτός.

ΡΑΟΥΛ ΜΠΡΑΒΟ: 10 συμμ

Ήρθε με το γκρουπ των παικτών από τη Βέροια και ως τη στιγμή που τραυματίστηκε στις 29/11 με τον Καμπανιακό ήταν βασικός, παίζοντας κυρίως στόπερ, δίχως να αντιμετωπίσει προβλήματα αφού η κατηγορία για την τεράστια εμπειρία του, ήταν παιχνιδάκι. Από το Γενάρη επέστρεψε στη Βέροια. Θεωρείται δύσκολο να επιστρέψει περισσότερο λόγω ηλικίας.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: 19 συμμ

Από τους άτυχους της σεζόν αφού λόγω τραυματισμού στον αγώνα με τον Νέστο και υποτροπής έχασε μεγάλο κομμάτι του πρωταθλήματος σε δυο… δόσεις. Στα 19 παιχνίδια που αγωνίστηκε όμως ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων με τα ανεβάσματά του από την δεξιά πλευρά και την άριστη γνώση της θέσης. Δεν είναι τυχαίο ότι η εντολή του «Αναστό» όταν αγωνιζόταν ήταν ο ΑΡΗΣ να επιχειρεί κυρίως από δεξιά. Θεωρείται από τους παίκτες του βασικού κορμού.

ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ: 23 συμμ

Ο βασικός αριστερός μπακ της ομάδας, βασικός στα 22 από τα 23 παιχνίδια που αγωνίστηκε, απουσίαζε μόνο όταν ήταν τιμωρημένος και τραυματίας αφού δεν υπήρχε κι άλλος αριστερός μπακ μετά την αποχώρηση του Λιόνη. Στάθηκε με αξιοπρέπεια, γνωρίζοντας τι εστί ΑΡΗΣ από το προηγούμενο πέρασμά του. Έχει πολλά φυσικά προσόντα, είναι πολύ αθλητικός, έχει κάποια μικρά θεματάκια τακτικά αλλά είναι κι αυτός κομμάτι του βασικού κορμού. Κέρδισε το πέναλτι στο ΑΡΗΣ-Εορδαικός.

 
ΙΝΤΖΙΔΗΣ: 21 συμμ- 3 γκολ

Ήρθε με κάποια καθυστέρηση κι αυτός ήταν ο λόγος που άρχισε να παίζει από την 8η αγωνιστική. Εκτοτε συνήθως ήταν ο ένας από τους δυο κεντρικούς αμυντικούς, με ελάχιστες κακές στιγμές και προσφορά και στο σκοράρισμα με τα τρία γκολ που σημείωσε. Πέτυχε το γκολ της νίκης του ΑΡΗ στην Καβάλα με το Κοκκινόχωμα, γλιτώνοντας την ομάδα του σε μια κακή εκτός έδρας εμφάνιση. Είναι νεαρός, με εντυπωσιακά σωματικά προσόντα, περιθώρια βελτίωσης και εμπειρία από τις επαγγελματικές κατηγορίες παρά τα 23 του χρόνια. Κι αυτός κομμάτι του βασικού κορμού για την επόμενη σεζόν.  

 
ΜΕΛΙΣΣΑΣ: 22 συμμ- 1 γκολ

Επιλογή του Καλαϊτζίδη, παρέμεινε και μετά την αποχώρησή του παίζοντας βασικός στα 20 από τα 22 παιχνίδια του. Με όπλο την εμπειρία του ξεκίνησε πολύ καλά. Ένας τραυματισμός τον άφησε λίγο πίσω, έχασε την θέση του στην ενδεκάδα στο δεύτερο μισό, αλλά όποτε χρειάστηκε προσέφερε βοήθειες ακόμη και ως ανασταλτικός χαφ.

ΒΟΥΤΣΙΑΣ: 12 συμμ- 5 βασικός

Ήρθε κυριολεκτικά την τελευταία μέρα της διορίας για τους ελεύθερους (τέλη Οκτωβρίου) εξού και το γεγονός ότι έπαιξε για πρώτη φορά την 13η αγωνιστική μπαίνοντας αναγκαστικά ως αλλαγή στο 17΄ αντί του Ραούλ Μπράβο. Οι τραυματισμοί του Γεωργιάδη και οι τιμωρίες του Καζναφέρη του έδωσαν κάποιες συμμετοχές σε μια θέση που ακόμη μαθαίνει. Είναι σε καλή ηλικία, εξαιρετικά ταχύς και ως παίκτης από τον πάγκο έδωσε βοήθειες όποτε χρειάστηκε.

 
ΜΑΖΟΥΛΟΥΞΗΣ: 2 συμμ

Μέλος της ομάδας από πέρσι ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός, αγωνίστηκε προς το τέλος σε δυο 90λεπτα με Βυζάντιο εντός και Σουφλί εκτός. Είναι νεαρός, εξελίξιμος και λογικά θα παραμείνει και του χρόνου.

 
ΣΑΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: 1 συμμ

Ήλθε, είδε και μάλλον θα… απέλθει. Αποκτήθηκε συμπληρωματικά τον Γενάρη και ενώ ο ΆΡΗΣ είχε πάρει ήδη σημαντική διαφορά από τον 2ο. Παρά την άνεση που είχε η ομάδα βαθμολογικά, δεν έπεισε τον Αναστόπουλο να τον χρησιμοποιήσει νωρίτερα από την τελευταία αγωνιστική που έπαιξε ένα ημίχρονο.

 
ΜΕΣΟΙ

 
ΠΑΥΛΙΔΗΣ: 6 συμμ- 1 γκολ

Ο σούπερ άτυχος της φετινής σεζόν αφού χτύπησε στον αγώνα με τον Νέστο την 1η του Νοέμβρη και έκτοτε δεν τον ξαναείδαμε αφού πάνω που ήταν να επιστρέψει μετά την επέμβαση στο γόνατο, ήρθε το σοβαρό τροχαίο να μπει ως… κερασάκι σε μια πολύ άσχημη χρονιά για τον Παυλίδη. Στα έξι παιχνίδια που πρόλαβε να αγωνιστεί έδειξε ότι έχει δυνατότητες, πέτυχε ένα γκολ με τους Αμπελόκηπους και ήταν από τους μέσους που μπορούσαν να απειλήσουν κιόλας. Ως τον τραυματισμό του ήταν στα βασικά πλάνα του Αναστόπουλου.
 
ΚΑΖΝΑΦΕΡΗΣ: 24 συμμ

Πήρε πολλά παιχνίδια που θα ήταν και περισσότερα αν δεν ήταν ο ρέκορντμαν καρτών (είχε και μια αποβολή με Εορδαικό). Το γνωστό πολυεργαλείο, αυτό που ονομάζουμε παίκτης του προπονητή, αγωνίστηκε σε πολλές θέσεις. Και στον άξονα ως αμυντικό χαφ και ως εσωτερικός χαφ και ως εξτρέμ και φυσικά ως δεξί μπακ καλύπτοντας τον Γεωργιάδη. Πάντα ένας χρήσιμος ρολίστας, πλέον και με εμπειρία. Γνωρίζει τόσο τον ΑΡΗ όσο και τα… χούγια του Αναστόπουλου του οποίου θεωρείται… παιδί.

 

ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ: 23 συμμ-  1 γκολ

Μέχρι τον τραυματισμό του Παυλίδη μετρούσε κάποιες ολιγόλεπτες συμμετοχές ως αλλαγή. Στη συνέχεια απέκτησε πιο σταθερή παρουσία αφού οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν του έδωσαν μια θέση στα χαφ. Ένας εργάτης της μεσαίας γραμμής, πήρε άριστα στο ανασταλτικό κομμάτι. Είναι γνωστό ότι υστερεί σε αυτό της δημιουργίας. Προσέφερε και ένα γκολ από στημένη μπάλα.

ΡΟΒΑΣ: 24 συμμ- 1 γκολ

Ο παίκτης που γνωρίζει καλύτερα τι σημαίνει άνοδος, καταγράφοντας με τον ΑΡΗ την 6η της καριέρας του. Ήταν ο βασικός αμυντικός χαφ της ομάδας, που έβγαλε τη σεζόν δίχως προβλήματα, χωρίς μάλιστα σε πολλά παιχνίδια να χρειαστεί να φορτσάρει κιόλας. Κι αυτός έχει συνεργαστεί με τον Αναστόπουλο, γνωρίζει τη φιλοσοφία του και είναι από τους παίκτες του βασικού κορμού. Πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ της χρονιάς με την Καβάλα στο Βικελίδης.

ΤΑΤΟΣ: 28 συμμ- 9γκολ

Δεύτερος σε συμμετοχές ο αρχηγός του ΑΡΗ αγωνίστηκε σε 26 από τα 28 παιχνίδια του βασικός. Στην τετράδα των πρώτων σκόρερ της ομάδας αλλά με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Ξεκίνησε μουδιασμένα, ανέβασε στροφές στη συνέχεια αλλά είναι φανερό ότι μπορεί να παίξει και καλύτερα αφού η ποιότητα που διαθέτει αποτελεί πολυτέλεια για αυτές τις κατηγορίες. Καρυπίδης και Αναστόπουλος, περιμένουν από τον 27χρονο, βάσει και των υψηλών αποδοχών του για την κατηγορία να είναι ο ηγέτης του ΑΡΗ.

ΚΟΚΕ: 18 συμμ- 3 γκολ

Εμφανισιακά, σκιά του παίκτη που γνωρίσαμε και θαύμασε όλη η Ελλάδα στην πρώτη του 5ετία στον ΑΡΗ. Η ποιότητα που διαθέτει δεν αλλάζει και φάνηκε αποσπασματικά σε κάποια παιχνίδια. Είναι φανερό ότι για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη χρονιά θα πρέπει να απαλλαγεί από τα περιττά κιλά και να αποκτήσει φυσική κατάσταση που θα του δίνει τη δυνατότητα να βγάζει 90λεπτο και να κάνει και άμυνα.

 
ΠΛΑΓΙΟΙ ΧΑΦ

ΝΤΟΥΝΗΣ: 27 συμμ-12 γκολ

Μετά τον Καπνίδη ο πιο παραγωγικός παίκτης του φετινού ρόστερ με 12 γκολ. Έκανε εξαιρετικό πρώτο γύρο, βοηθώντας τον ΑΡΗ να πάρει γρήγορα μια διαφορά ασφαλείας. Δεν ήταν το ίδιο αποδοτικός στο δεύτερο γύρο αλλά υπάρχει δικαιολογία αφού δεν έκανε καθόλου προετοιμασία το περασμένο καλοκαίρι και έβγαλε κούραση. Από τους εξτρέμ γραμμής αυτός με την μεγαλύτερη ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Μπορεί και οφείλει του χρόνου στο ταλέντο του να δώσει παραπάνω στην ομάδα του.

ΝΛΟΥΝΤΟΥΛΟΥ: 28 συμμ- 4 γκολ

Πήρε πολλά παιχνίδια, όχι όμως αρκετά ως βασικός ερχόμενος συνήθως από τον πάγκο. Ο 24χρονος γάλλος άργησε να καταλάβει τι ζητάει από αυτόν ο Αναστόπουλος και για ένα διάστημα από την έναρξη του δεύτερου γύρου, ξανάπαιξε βασικός την 25η αγωνιστική. Έχει φοβερά προσόντα, δυο πόδια καλά, ταχύτητα απαραίτητη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αλλά και στιγμές που νομίζεις ότι κολλάει μέσα στο παιχνίδι. Εφόσον χρησιμοποιείται ως εξτρέμ πρέπει να γίνει περισσότερο… μπουκαδόρος. Από τα τέσσερα γκολ που σημείωσε, το ένα στην Κοζάνη χάρισε το τρίποντο.

ΠΟΙ: 27 συμμ- 4 γκολ

Από τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από τον Αναστόπουλο (τα 20 βασικός) προσφέροντας τέσσερα γκολ στη συνολική συγκομιδή, από τα οποία τα δυο έδωσαν νίκες σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη. Σε γενικές γραμμές ήταν από τις πιο σταθερές παρουσίες. Ίσως θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερο στο σκοράρισμα.  

ΝΤΟΓΟΣ: 5 συμμ

Μικρή παρουσία για να κριθεί αφού αγωνίστηκε βασικός μόνο στο παιχνίδι με το Βυζάντιο από τα πέντε συνολικά που έπαιξε. Θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής λογικά και στο τέλος αλλά τραυματίστηκε.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

ΚΑΠΝΙΔΗΣ: 29 συμμ- 20 γκολ

Αλλιώς και Καπνι- γκολ. Πρώτος σε συμμετοχές και πρώτος σκόρερ με 20 γκολ (ίσως και με 21 για κάποιους) συνέχισε ακόμη πιο αποδοτικός στην 2η του χρονιά στον ΑΡΗ έχοντας φυσικά καλύτερους συμπαίκτες. Έχει το χάρισμα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κινούμενος στο σωστό σημείο μέσα στο… κουτί και να εκμεταλλεύεται και τη μισή ευκαιρία που θα βρει ενώ ήταν απόλυτα εύστοχος στις εκτελέσεις πέναλτι του ανέλαβε. Άνοιξε το δρόμο της νίκης σε πολλά παιχνίδια με τα γκολ του, αυτό στο Γάζωρο έδωσε τρεις βαθμούς, πέτυχε χατ- τρικ με Κοζάνη και σκόραρε για τέσσερα σερί ματς (από 23η ως 26η αγωνιστική) σε μια χρονιά που με το σπαθί του επιτρέπει να διεκδικήσει ένα καλύτερο συμβόλαιο του χρόνου.

ΚΥΒΕΛΙΔΗΣ: 25 συμ- 10 γκολ

Ήρθε θεωρητικά για βασικός αλλά μπροστά στη… ρέντα του Καπνίδη περιορίστηκε σε συμπληρωματικό ρόλο, ερχόμενος συνήθως ως ο 12ος παίκτης από τον πάγκο (για αυτό και μόνο επτά βασικός). Μπορεί να υπολείπεται σε χρόνο συμμετοχής όχι όμως και σε χρησιμότητα αφού τερμάτισε τρίτος σκόρερ της ομάδας, πετυχαίνοντας μάλιστα και μερικά… λυτρωτικά στη σεζόν. Όπως στο 1-2 στο Αγιονέρι, το 2-3 στο απίστευτο παιχνίδι στο Λαγκαδά και το πρόσφατο στο 2-1 στις καθυστερήσεις με τη Δόξα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: 9 συμμ- 2 γκολ

Μόλις τρία ματς βασικός ο «ψηλός» που ήταν ο 3ος στην ιεραρχία επιθετικός του ΑΡΗ. Σκόραρε στα δυο ματς με το Σουφλί και η χρονιά του μάλλον χαρακτηρίζεται μέτρια.

Οι δυο «μικροί» Ανδρεάκος και Μπουλγουρίδης αγωνίστηκαν μόνο για λίγα λεπτά στο Σουφλί και φυσικά δεν μπορούν να κριθούν.

Προτεινόμενα Άρθρα