ΓΓΑ: Επιτρέπονται οι προπονήσεις και στο μπάσκετ

από AllAboutARIS

Διευκρινιστικές οδηγίες σχετικά με την αθλητική δραστηριότητα στις περιοχές Γ’ επιπέδου, που βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη, έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΓΑ

Σύμφωνα λοιπόν με το νέο “εγχειρίδιο”, επιτρέπονται οι προπονήσεις των επαγγελματικών ομάδων και στο μπάσκετ (μετά το ποδόσφαιρο) στη Θεσσαλονίκη που έχει μπει σε ολικό Lockdown. Αυτή ήταν μια απαραίτητη κίνηση από την στιγμή που δόθηκε άδεια για διεξαγωγή αγώνων. Παράλληλα επιβεβαιώθηκε και η δυνατότητα των ομάδων να ταξιδεύουν εκτός πόλης.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΓΓΑ για την αθλητική δραστηριότητα στις περιοχές Γ’ επιπέδου όπως η Θεσσαλονίκη:

3. Περιοχές επιπέδου Γ – Συναγερμού:

* ΑΝΑΣΤΟΛΗ κάθε αθλητικής δραστηριότητας.
* Εξαιρούνται της αναστολής:
o οι προπονήσεις των ομάδων Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League 1) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League)
o οι ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, Euroleague, BCL) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, FIBA, Euroleague.
* Επιτρέπεται ατομική άσκηση ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή)
* Επιτρέπονται οι μετακινήσεις από τις περιοχές επιπέδου Γ προς άλλες περιοχές, λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων, για τις εξής περιπτώσεις:
o ομάδες Super League 1, Basket League
o διεθνείς αθλητές/ προπονητές/ διαιτητές, έχοντας απαραίτητα βεβαίωση της οικείας ομοσπονδίας/ διοργανώτριας αρχής και μετά από σχετική ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
* Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι, κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Προτεινόμενα Άρθρα