Ξεμπρόστιασμα της ΕΕΑ από το Υπουργείο Οικονομικών!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τον δρόμο για την οριστική δικαίωση του ΑΡΗ φαίνεται ότι ανοίγει η επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών και της Διεύθυνσης Εταιριών προς τον Σταύρο Κοντονή

Η αρμόδια υπηρεσία κάνει λόγο για καθυστέρηση στην διαδικασία της εκκαθάρισης λόγω του Ρυσίου. Ενα Ρύσιο που είναι υποθηκευμένο και η καθυστέρηση όσον αφορά τον πλειστηριασμό του, δεν αποτελεί ευθύνη του ΑΡΗ ο οποίος έχει εξαντλήσει όλα τα νομικά περιθώρια για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης. Η ουσία όμως είναι αλλού.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή του Υπουργείου προς τον Σταύρο Κοντονή. «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μάς ζήτησε πρόσφατα λίστα με όλες τις ΑΕΕ των οποίων η εκκαθάριση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και μας διαβίβασε την από 3/2/2016 απόφασή της με την οποία μας γνωρίζει ότι το ίδιο αθλητικό σωματείο, λόγω ανόδου κατηγορίας, με παράλληλη υπάρξη εταιρίας υπό εκκαθάριση, δεν μπορεί να συστήσει νέα ΠΑΕ-ΚΑΕ, ανακαλώντας όλες τις προγενέστερες αποφάσεις της, χωρίς να υπάρχει νομικό σκεπτικό στη ληφθείσα απόφαση και στη μεταβολή της αρχικής θέσης της, παρά τις απόψεις της υπηρεσίας μας». Αυτό δηλαδή που λέει στην ουσία το Υπουργείο, είναι ότι η αλλαγή πλεύσης της ΕΕΑ δεν συμβαδίζει με τις θέσεις του, πάει κόντρα σε όλες τις προηγούμενες αποφάσεις της και δεν έχει απολύτως καμία νομική βάση.

Το συμπεράσμα αυτής της επιστολής, είναι ότι ανοίγει τον δρόμο για τον ΑΡΗ ώστε να συστήσει κανονικά την νέα ΠΑΕ και να πάρει αδειοδότηση χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, κάτι για το οποίο δεν φέρει ευθύνη η ομάδα όπως τονίζει και το Υπουργείο Οικονομικών, σε αντίθεση με το σκεπτικό της ΕΕΑ που δεν έχει καμια νομική βάση. Απλά ενώ μοιραζαν άδειες τωρα στον ΑΡΗ άλλαξαν άποψη τα παιδιά. Και ορισμένοι δεν ντρέπονταν να μας λένε ότι βάζει…πλάτη η ΕΕΑ!!!

Φυσικά το Ρύσιο είναι ένα πρόβλημα για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης για τους «κίτρινους», για το οποίο πρέπει να δοθεί λύση από την Πολιτεία και συγκεκριμένα τον Σταύρο Κοντονή. Με βάση την ελληνική νομοθεσία θα υπάρξει καθυστέρηση ΑΛΛΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ σε αντίθεση με άλλες ομάδες που ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΑ!

Παράλληλα όμως, ο Υφυπουργός Αθλητισμού οφείλει να μεριμνήσει ώστε να ερευνηθεί η στάση της ΕΕΑ και η ξαφνική αλλαγή πλεύσης της τους τελευταίους μήνες. Δεν είναι δυνατόν το Υπιυργειο Οικονομικών επίσημα να σημειώνει όσα σημειώνει και μία επιτροπή με βάση την…γνώμη 2-3 μελών της να παίζει με την αγάπη χιλιάδων οπαδων του ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα