"Υπάρχει κούραση, αλλά έχουμε πίστη στην ομάδα μας"

από AllAboutARIS

Ο προπονητής του ΑΡΗ τόνισε ότι παρά την καταπόνηση που υπάρχει, οι παίκτες παραμένουν ενωμένοι σαν ομάδα και πάνω σε αυτό θα στηριχθούν, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ βρίσκεται για 2η σερί χρονιά στην 4αδα του πρωταθλήματος.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε πως “θέλω να συγχαρώ τους συντελεστές όλων των ομάδων για την φετινή προσπάθεια. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που για 2η σερί σεζόν βρισκόμαστε στην κορυφαία τετράδα. Δείχνει την ποιότητα της δουλειάς μας”, ενώ για τη σειρά των μικρών τελικών με την ΑΕΚ πρόσθσε: “Και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν σκληρά για την 3η θέση, υπάρχει κίνητρο. Εμείς είχαμε μία έντονη σειρά με τον Παναθηναϊκό. Είχαμε απουσίες. Παρόλο που ήμασταν ανταγωνιστικοί, έχουμε κουραστεί και αυτός είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας. Έχουμε όμως πίστη, είμαστε ενωμένοι σαν ομάδα και πάνω σε αυτό θα στηριχτούμε. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια, το μπάσκετ είναι πάνω απ’ όλους. Να ευχαριστηθεί ο κόσμος τα παιχνίδια”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην επιβάρυνση των παικτών του από την απαιτητιτική σειρά κόντρα στον Παναθηναϊκό δηλώνοντας: “Αυτό που πρέπει να κάνουμε μέσα σε αυτό το διάστημα των τριών ημερών, να προσαρμοστούμε στις συνθήκες του νέου αντιπάλου. Οι τρεις Αμερικάνοι δεν είναι οι μοναδικοί που έχουν καταπονηθεί. Μέσα σε αυτούς θα βάλω και τον Σίμτσακ ο οποίος είναι κάποιας ηλικίας και λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, μετά τους τραυματισμούς, παίζει 20 λεπτά. Ο Μούρτος και ο Πελεκάνος επίσης είναι μέσα σε αυτούς”.

Σχετικά με το πλεονέκτημα της έδρας και τη βοήθεια που παίρνει ο ΑΡΗΣ από τον κόσμο, ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε: “Ο κόσμος είναι σημαντικό κομμάτι στον ΑΡΗ. Ο κόσμος ωθεί την δική μας ομάδα στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση. Το πρώτο παιχνίδι των πλέι-οφ όμως είναι ιδιαίτερο και από εκεί που θεωρητικά έχεις το πλεονέκτημα ανατρέπεσαι. Η Α.Ε.Κ. έχει έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει τελικούς και μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας και περιμένουμε την στήριξη του κόσμου μας”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση όσον αφορά το κίνητρο των δύο ομάδων αφού η 3η θέση δεν κρίνει κάτι ουσιαστικό, απάντησε πως “η δουλειά μας είναι μέσα στο γήπεδο, αλλά είμαστε όλοι στην μέση σε αυτή την κατάσταση. Προσωπικά με συγκινεί η Ευρωλίγκα, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, διαφημίζεται το μπάσκετ. Σε ευρύτερο επίπεδο αλλά και για την χώρα μας, να μην χάσει το μπάσκετ. Όσον αφορά τις θέσεις 3-4, τα πλέι-οφ θα έπρεπε να αφορούν τον πρωταθλητή. Από την στιγμή που δεν υπάρχει το γόητρο για το 3-4 δεν υπάρχουν πλέι-οφ. Δουλειά μας από εκεί και πέρα είναι να δημιουργήσουμε κίνητρα και να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται”.

Στο τέλος αναφέρθηκε και στην παρουσία δύο Ελλήνων προπονητών στο Final-4 της Ευρωλίγκα αλλά και τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Συγκεκριμένα δήλωσε: “Είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή που δύο συνάδελφοί μας ήταν στο final 4. Είναι χαρά που υπάρχει τόσο συχνή εκπροσώπηση ελληνική στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα κουλτούρας. Μακάρι να μπορούσε να γίνει αυτό, είναι ευχής έργον. Όπως είπα και πριν το μπάσκετ είναι πάνω απ’ όλα. Θέλουμε να γίνει λιγότερο τοξική η δουλειά μας, έχει πολύ έντονες στιγμές και χρειάζεται πολύ προσπάθεια από την πλευρά μας, για να διατηρηθούμε σε μία μέση συναισθηματική οδό.

Για τον Διαμαντίδη θέλω να πω δυο λόγια. Είναι τεράστια η προσφορά του στο άθλημα, αυτό που αφήνει πίσω του. Ο Διαμαντίδης έχει μετατοπίσει το πρότυπο του σκόρερ κι έχει κάνει το παιχνίδι πιο σφαιρικό. Είναι ένα διαφορετικό στυλ, ένα διαφορετικό πρότυπο που έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ. Είναι τιμή που τον είχαμε. Είναι κληρονομία όχι μόνο για τους Έλληνες παίκτες, αλλά και για τους προπονητές”

Προτεινόμενα Άρθρα