«Αυτοκράτειρα» στη Ρώμη η Σερένα

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο πρώτος τίτλος της Αμερικανίδας για το 2016

Η Αμερικανίδα τενίστρια, νο.1 στον κόσμο επικράτησε 7-6(5), 6-3 της Μάντισον Κις στον τελικό της Ρώμης και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο για το 2016 και 70ο συνολικά στην καριέρα της.

Στον πρώτο All American τελικό μετά από εκείνον το Roland Garros το 2002, η Κις έκανε πρώτη το break και προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1, ενώ ήταν πολύ κοντά και στο 4-2, έχοντας διπλό game point (40-15) σε πέμπτο game. Η Σερένα όμως έκανε τη μεγάλη ανατροπή και το break για να ισοφαρίσει στη συνέχεια σε 3-3, με τις δύο τενίστριες να διατηρούν το σερβίς τους και να οδηγούν τον τελικό στο tie-break.

Εκεί ένα mini break της Σερένα προς το τέλος της έδωσε το πάνω χέρι, αφού απέκτησε set point στο 6-5 και το αξιοποίησε στο έπακρο με το σερβίς της παίρνοντας το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ η ανωτερότητα της Σερένα φάνηκε ξεκάθαρα στο court. Το νο.1 του κόσμου έκανε πολύ γρήγορα στο break για το 2-0 ενώ έκανε ακόμη ένα στο έβδομο game φτάνοντας στο 5-2. Με τη Σερένα να σερβίρει για την κατάκτηση του τίτλου, η Κις κατάφερε να μείωνει ζωντανή κάνοντας το break ενώ μπορούσε να πλησιάσει ακόμη περισσότερα όταν και προηγήθηκε με 30-15 στο ένατο game.

Η 34χρονη Αμερικανίδα όμως δεν άφησε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη και με τρεις διαδοχικούς πόντους πήρε τη νίκη μετά από 84 λεπτά.

Προτεινόμενα Άρθρα